Tips voor planten en bloemen in het voorjaar

tips voor planten bloemen in voorjaar

Dat het voorjaar is bijna aangebroken, is goed aan de tuin af te lezen. Struiken en bomen krijgen fris groen blad en de eerste tulpen zijn al te bewonderen. Weg met de grauwsluier, want het is de tijd om de tuin en het balkon flink op te vrolijken met kleurige planten en heesters.

Bladkleur en -vorm

Vaste planten zijn het hele jaar mooi en vrijwel onmisbaar in elke tuin. Door te kiezen voor bladhoudende heesters zorg je ervoor dat de tuin gedurende het hele jaar een groene basis heeft. Dat is absoluut niet saai want de verschillende bladvormen en groentinten zorgen voor veel dynamiek.

Een bekende heester met opvallende, glanzende bladeren is de Rhododendron. Deze tuintopper laat bovendien in mei haar imposante bloemen zien in de mooiste kleuren van dieppaars tot heel zachtroze.

Een van de weinige klimplanten die het hele jaar door haar frisgroene blad houdt is de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides). In de zomermaanden verschijnen er kleine witte bloemen die ook een heerlijke geur afgeven.

Kleurrijk groen

Vooral in een kleine tuin of op een balkon zijn planten met een lange bloeitijd heel waardevol.

Een plant die onvermoeibaar doorbloeit, is de blauw bloeiende klokjesbloem (Campanula Addenda ‘Blue Planet‘). Van regen en wind trekt deze klokjesbloem zich niets aan en de plant hoeft ook niet in de volle zon te staan.

Voor volop kleur zijn kuipplanten als Mandevilla ‘Rio’ en Solanum jasminoides echte aanraders. Deze planten weten werkelijk niet van ophouden, want de bloei start in april en gaat tot in de nazomer door.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wonen