Tips voor de luie tuinier

tips voor luie tuinier

Een mooie tuin, dat willen we allemaal wel. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Speciaal voor de luie tuinmannen en tuinvrouwen geven we hier tips.

Bloemen in een bakje

Breng kleur in de tuin zonder last van de rug te krijgen middels kant-en-klare plantenbakken. Veel tuincentra bieden een steeds groter assortiment hierin aan.

Hangmanden

Zeker wanneer de tuin niet zo groot is, zijn hangmanden de ideale oplossing. Hang ze in een groep je bij elkaar voor extra effect.

De hangmanden kunnen het hele jaar er mooi uitzien. Vul ze in de zomer met weelderige bloemen voor een ware bloemenwaterval, in de herfst winter met groene planten en in de lente met vrolijke lentebloemen. Tropische planten en grassen hebben een professionele uitstraling en de altijd bloeiende petunia geeft een vrolijk accent.

Bloembollen

Bloembollen zijn makkelijk en goedkoop. Koop een elektrische boor, graaf er gaatjes mee van zo’n tien centimeter (zie zakje) en leg de bolletjes er in. Zo heb je een prachtig bloeiende tuin zonder vieze vingers!

Plant lentebloemen in de herfst als het lekker koel is. Zomerbloemen worden geplant in de lente als de vorst uit de grond is.

Zaadjes

Eenjarige zaden zijn niet alleen goedkoop, ze zijn ook erg makkelijk te planten. Na

de laatste vorst kun je ze eenvoudigweg zaaien.

Zelfzaaiende eenjarige planten zijn nog makkelijker. Ze laten de zaadjes aan het eind van het groeiseizoen zelf vallen en komen het volgende jaar dus terug.

Ridderspoor is een voorbeeld van een makkelijke plant. Andere aanraders zijn de kleurrijke Leeuwenbekjes, de eetbare Oost-Indische kers en het rijk bloeiende Schildzaad.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wonen