Bureau XVI

door: Florian Bitter

Ontdek het verhaal

Plat bureau in de stijl van Lodewijk XVI. Een klassiek ambachtelijk bureau met veel details traditioneel vervaardigd. Van zwaluwstaarten tot toognagels. Een uniek meubelstuk van jonge ambachtsman Florian.

Gemaakt door Florian Bitter

Een meubelmaker met talent en visie. Met een passie voor ‘mooie dingen’ maken. Florian koos direct voor zelfstandigheid om zijn creatieve talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een jonge ambachtsman in hart en nieren met fris vakmanschap en een blik op de toekomst.

Meer informatie Stel een vraag

Florian Bitter Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Louis Seize

In Nederland wordt de stijl van Lodewijk XVI toegepast van ongeveer 1770 tot 1800. De stijl is sober en symmetrisch en is een terugkeer naar het classicisme. De meubels worden daardoor gekenmerkt door strakke lijnen.

Deze stijl van ‘Louis Seize’ heeft Florian geinspireerd om dit unieke bureau vorm te geven. Het onderstel en de bladlijst zijn van iepenhout gemaakt (ook in notenhout mogelijk). Het blad is multiplex met esdoorn fineer en de lades van gestoomd beuken.

“Mijn ontwerpen onderscheiden zich door een combinatie van strakke lijnen met ronde vormen. In mijn meubelstukken gebruik ik veelal klassieke verbindingen en het liefst van inlands massief hout.”

Een oog voor detail

Origineel heeft Florian dit meubelstuk ontworpen als eindwerkstuk voor zijn opleiding als meubelmaker. Hij koos specifiek voor dit ontwerp om zijn kennis en kunde als ambachtsman volledig tot uiting te kunnen brengen.

De lades zijn bijvoorbeeld met handgestoken zwakuwstaarten vervaardigd en de poten zijn gedraaid en verjongd en er zitten handgeschraapte, “met een zelf gemaakt schraapstaal”, cannelures in.

Florian werkt het liefst met massief hout van Nederlandse bodem, maar dit is niet altijd eenvoudig: “Ik ben nog zoekende hoe ik inlands hout hier kan krijgen, een busje huren, 160 kilometer rijden en voor 50 euro hout kopen zit er niet in.” Daarom gebruikt Florian op dit moment voornamelijk gecertificeerd Europees hout.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 28 08 30 92
of stuur een e-mail naar:
info@florianbitter.nl

Florian BitterMeer van dit ambachtslid

 • Lessenaar Arco

  Bijzonder

 • Salontafel Sans

  Tafels

 • La Planque

  Kasten

 • Koffer Aves

  Bijzonder

Stel een vraag