Koffer Aves

door: Florian Bitter

Ontdek het verhaal

Geinspireerd op de zeemeeuw, voor Florian symbool voor vrijheid en gaan met de wind. De hoekverbindingen zijn gemaakt met ambachtelijke zwaluwstaarten. Een prachtige praktische koffer voor onderweg.

Gemaakt door Florian Bitter

Een meubelmaker met talent en visie. Met een passie voor ‘mooie dingen’ maken. Florian koos direct voor zelfstandigheid om zijn creatieve talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een jonge ambachtsman in hart en nieren met fris vakmanschap en een blik op de toekomst.

Meer informatie Stel een vraag

Florian Bitter Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Gaan met de wind

Ondanks dat Florian pas sinds 2014 bezig is als zelfstandige meubelmaker, heeft hij al wel een duidelijke stijl, Florian legt uit: “Mijn ontwerpen onderscheiden zich door een combinatie van strakke lijnen met ronde vormen. In mijn meubelstukken gebruik ik veelal klassieke verbindingen en het liefst van inlands massief hout.”

Ook deze koffer toont de karakteristieke stijl van Florian, strak, ambachtelijk, maar met een eigen visie. In de deksel en bodem van de koffer is een ingelegde zeemeeuw te vinden die ‘andersom’ zichtbaar is aan de achterkant.

Een koffer is een symbool voor verlaten, voor onderweg zijn, misschien wel voor vrijheid. Florian koos daarom symbolisch voor een zeemeeuw. “De zeemeeuw staat symbool voor vrijheid, gaan met de wind”, aldus Florian.

De ambachtelijke geest

“Je maakt eerst een helemaal dichte koffer die je daarna weer open zaagt.”, zegt Florian het procedé beschrijvend. “De zeemeeuwen zijn uitgesneden uit fineer, in een ander stuk fineer gepast en op een dun plaatje geplakt”. De hoekverbindingen van de koffer zijn tot stand gekomen via traditioneel ambachtelijke zwaluwstaarten.

Florian heeft een enorm talent voor meubelmaken, al zijn meubels ontwerpt hij zelf en constant is hij op zoek naar nieuwe wegen om zijn creatieve ambachtelijke geest te uiten.

Florian werkt het liefst met massief hout van Nederlandse bodem, maar dit is niet altijd eenvoudig: “Ik ben nog zoekende hoe ik inlands hout hier kan krijgen, een busje huren, 160 kilometer rijden en voor 50 euro hout kopen zit er niet in.” Daarom gebruikt Florian op dit moment voornamelijk gecertificeerd Europees hout.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 28 08 30 92
of stuur een e-mail naar:
info@florianbitter.nl

Florian BitterMeer van dit ambachtslid

 • Bureau XVI

  Bijzonder

 • Salontafel Sans

  Tafels

 • La Planque

  Kasten

 • Lessenaar Arco

  Bijzonder

Stel een vraag