Krukje Kampanje

door: David van Mameren

Ontdek het verhaal

Krukje Kampanje is geinspireerd op de gekitte teakdekken van zeilschepen. Volledig gemaakt van ‘overgebleven’ materiaal van oude kozijnen en zelfs gedeeltelijk van David’s eigen huis. Een unieke demonstratie van wat er mogelijk is met duurzaam denken.

Gemaakt door David van Mameren

Door zijn aderen stroomt het bloed van een meubelmaker. Zowel zijn grootvader als overgrootvader waren meubelmaker. Van jongs af aan was zijn koers duidelijk. Hij zou in de voetsporen treden van (over)grootvader van Mameren. David vaart echter wel zijn eigen koers. Het moet allemaal duurzaam. David kan dan ook het beste gekarakteriseerd worden als modern met een vleugje nostalgie.

Meer informatie Stel een vraag

David van Mameren Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Oude kozijnen

“Het materiaal was het uitgangspunt”, geeft David toe als we hem vragen hoe hij op het idee van het krukje is gekomen. “De teakdeeltjes komen uit het onderpaneel van verschillende oude kozijnen, van verschillende huizen waaronder mijn eigen huis. Mooi materiaal maar vrij dun, smal en kort. Dit gaf dus ook een beperking aan het ontwerp.” Ondanks deze beperking heeft David uiteindelijk een uniek ambachtelijk krukje kunnen creëren.

David heeft zijn inspiratie voor dit krukje gehaald uit oude zeilschepen. Het dek van deze zeilschepen is namelijk gekit met teakdelen. Van bovenaf lijkt het krukje dan ook precies op een dek van een zeilschip.

Duurzaam meubelmaken

Alle meubels die door David via Veeda worden verkocht zijn gemaakt van restmateriaal. Dit illustreert perfect David’s passie voor duurzaamheid. Voor David staat duurzaamheid namelijk centraal. “Voor mij is duurzaam meubelmaken het gebruik van duurzame grondstoffen, grondstoffen die het milieu zo weinig mogelijk belasten en het liefst hergebruik van materialen.”

De houtkeuze is natuurlijk zeer belangrijk bij duurzaam meubelmaken, maar duurzaam meubelmaken is meer dan alleen dat. Ook de afwerking zal namelijk duurzaam moeten gebeuren en dit is iets wat David niet vergeet: “Als afwerking gebruik ik olie of watergedragen lakken waarbij het milieu niet wordt belast.”

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 26 31 45 06
of stuur een e-mail naar:
dvanmameren@hetnet.nl

David van MamerenMeer van dit ambachtslid

 • Schaakspel Bauhaus

  Bijzonder

 • Bijzettafel Antica

  Bijzettafels

 • Tafel Antica

  Tafels

 • Ladekast Open #33

  Kasten

Stel een vraag