Lessenaar Arco

door: Florian Bitter

Ontdek het verhaal

Een handgemaakte lessenaar van duurzaam Amsterdams stadshout. In hoogte verstelbaar en demontabel. Prachtig vormgegeven met sprekend hout. Een bijzonder meubel verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

Gemaakt door Florian Bitter

Een meubelmaker met talent en visie. Met een passie voor ‘mooie dingen’ maken. Florian koos direct voor zelfstandigheid om zijn creatieve talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een jonge ambachtsman in hart en nieren met fris vakmanschap en een blik op de toekomst.

Meer informatie Stel een vraag

Florian Bitter Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Een schetsje met wat maten

“De inspiratie was een foto die ik een jaar eerder had gezien maar niet meer kon vinden”, vertelt Florian als we hem vragen hoe hij precies op het idee van de lessenaar is gekomen. De jonge ambachtsman Florian is erg divers in zijn kunde, van koffers tot tafels tot lessenaars. Overal is hij voor te porren. “Ik had even niets te doen en besloot deze lessenaar te gaan maken. Dus een schetsje met wat maten. En beginnen maar.”

Het eindresultaat is niets anders dan een prachtig staaltje vakmanschap. De lessenaar is ontworpen met een perfect oog voor detail. De lessenaar is namelijk ook in hoogte verstelbaar en hij is eenvoudig uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, dus perfect voor muzikanten onderweg.

Amsterdams stadshout

Het hout voor de lessenaar is Amsterdams stadshout. Esdoorn voor het gebogen deel en iepen of noten voor de voet en ‘standaard’. De knopjes zijn van messing. Wanneer u overigens kiest voor de speciale uitvoering in noten, dan gaat het om Europees hout, dus geen Amsterdams stadshout.

Ondanks dat Florian pas sinds 2014 bezig is als zelfstandige meubelmaker, heeft hij al wel een duidelijke stijl, Florian legt uit: “Mijn ontwerpen onderscheiden zich door een combinatie van strakke lijnen met ronde vormen. In mijn meubelstukken gebruik ik veelal klassieke verbindingen en het liefst van inlands massief hout.”

“Het leukst om te doen vind ik dingen waar een beitel, schraapstaal, schaaf of een zelf gefabriceerd stuk gereedschap aan te pas moet komen.”

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 28 08 30 92
of stuur een e-mail naar:
info@florianbitter.nl

Florian BitterMeer van dit ambachtslid

 • Bureau XVI

  Bijzonder

 • Salontafel Sans

  Tafels

 • La Planque

  Kasten

 • Koffer Aves

  Bijzonder

Stel een vraag