Bijzettafel ZigZag

door: Casper Rutges

Ontdek het verhaal

Geïnspireerd op de zigzagstoel van Gerrit Rietveld. Deze bijzondere bijzettafel is een combinatie van ambachtelijkheid, duurzaamheid en moderniteit. Stevig genoeg om op te zitten of om op te staan, maar eigenlijk bedoeld om een mooi object op te plaatsen.

Gemaakt door Casper Rutges

Ver weg, midden in de natuur, bijna op de grens met Duitsland in het kleine plaatsje Deurningen is een bijzondere meubelmaker gevestigd. Een meubelmaker met een oog voor detail en een hart voor duurzaam. Gestoeld om ambachtelijke technieken ontwikkelt hij duurzame massieve meubels. Dit is Casper Rutges.

Meer informatie Stel een vraag

Casper Rutges Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Van Rietveld naar Rutges

In 1932 ontwierp Gerrit Rietveld de zigzagstoel voor het Rietveld Schröderhuis. Ondanks dit dat alweer 80 jaar geleden is, inspireert het werk van Rietveld nog steeds. Ook Casper liet zich inspireren. Casper koos echter niet voor een stoel, maar voor een bijzettafel. Een moderne ambachtelijke bijzettafel die perfect gebruikt kan worden om een mooi object op te plaatsen of om gewoon de krant (of iPad) op te leggen.

Het tafeltje bestaat slechts uit drie delen, dit wordt overigens nog eens extra benadrukt door de strakke lijnen. Een fraai detail zijn de doorgaande pennen, deze zijn ingelegd met donker notenhout. Naast dat dit er gewoon erg mooi uitziet versterkt het ook nog eens de verbinding.

Klein maar oersterk

Deze kleine bijzettafeltjes blijken oersterk te zijn. Als we Casper vragen of het ook mogelijk is om op het tafeltje te gaan staan, stapt hij zonder blikken of blozen op het tafeltje en beweegt diverse malen op en neer. “Niks aan de hand”, zegt Casper zelfverzekerd. “Verbindingen die in een keer passen zitten vast, zijn sterk en zien er mooi uit.”

Casper kan dit unieke bijzettafeltje in Rietveldstijl in drie variaties voor u maken. In eiken-, essen- of iepenhout. Elke houtsoort geeft een eigen karakter aan het tafeltje. Bekijk dus eerst goed de afbeeldingen om te kijken welk tafeltje het beste bij u past.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 49 18 94
of stuur een e-mail naar:
info@meubelmaker-casperrutges.nl

Casper RutgesMeer van dit ambachtslid

  • Tafel Eenvoud

    Tafels

  • Tafel Tweevoud

    Tafels

Stel een vraag