Bijzettafel Antica

door: David van Mameren

Ontdek het verhaal

David gooit nooit iets weg. Al zijn meubels voor Veeda zijn gemaakt van restmateriaal. Zo ook deze unieke bijzettafel van overgebleven gefineerde stukken. Volgens David laat dit meubel perfect de diversiteit van hout zien. En past het precies in zijn visie op duurzaamheid.

Gemaakt door David van Mameren

Door zijn aderen stroomt het bloed van een meubelmaker. Zowel zijn grootvader als overgrootvader waren meubelmaker. Van jongs af aan was zijn koers duidelijk. Hij zou in de voetsporen treden van (over)grootvader van Mameren. David vaart echter wel zijn eigen koers. Het moet allemaal duurzaam. David kan dan ook het beste gekarakteriseerd worden als modern met een vleugje nostalgie.

Meer informatie Stel een vraag

David van Mameren Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Materiaal als uitgangspunt

“Voor de bijzettafel heb ik het materiaal als uitgangspunt genomen. De gefineerde stukken zijn allemaal resten van verschillende projecten. Normaal gesproken zou alles weggegooid worden want elk stuk op zich is te klein om nog iets van te maken.” Stelt David als we hem vragen hoe de unieke bijzettafeltjes tot stand zijn gekomen.

Alle meubels die door David via Veeda worden verkocht zijn gemaakt van restmateriaal. Dit illustreert perfect David’s passie voor duurzaamheid. Voor David staat duurzaamheid namelijk centraal. “Voor mij is duurzaam meubelmaken het gebruik van duurzame grondstoffen, grondstoffen die het milieu zo weinig mogelijk belasten en het liefst hergebruik van materialen.”

De houtkeuze is natuurlijk zeer belangrijk bij duurzaam meubelmaken, maar duurzaam meubelmaken is meer dan alleen dat. Ook de afwerking zal namelijk duurzaam moeten gebeuren en dit is iets wat David niet vergeet: “Als afwerking gebruik ik olie of watergedragen lakken waarbij het milieu niet wordt belast.”

Rechthoekig blok

De blokvorm van de meubels is geen toeval. David legt uit: “de kleine stukken zijn echter wel een beperking voor het ontwerp aangezien ze op een ondergrond verlijmd moeten worden. Hierdoor kom je al snel tot blokvormige meubels zoals de tafel maar ook de bijzettafeltjes.”

Tijdens het ontwerpproces stond heel duidelijk het materiaal voor David centraal. David kon simpelweg niet het restmateriaal van zijn overige projecten weggooien. Het moest en zou tot iets uniek leiden. David is hier zonder twijfel in geslaagd met deze speciale bijzettafels.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 26 31 45 06
of stuur een e-mail naar:
dvanmameren@hetnet.nl

David van MamerenMeer van dit ambachtslid

 • Schaakspel Bauhaus

  Bijzonder

 • Tafel Antica

  Tafels

 • Krukje Kampanje

  Bijzonder

 • Ladekast Open #33

  Kasten

Stel een vraag