Bijzettafel Deco I

door: Maartje van Deursen

Ontdek het verhaal

Deze minimalistische bijzettafeltjes zijn vervaardigd met zo min mogelijk middelen. Ze zijn eenvoudig stapelbaar en te verplaatsen. Dit handige kleine tafeltje is ook weer verbonden met prachtig karakteristiek hout.

Gemaakt door Maartje van Deursen

Terwijl ze opgroeide tussen de kersen- en appelbomen ontwikkelde ze een hart voor hout. Inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar ervaring als meubelmaker. Maartje verstaat de kunst van het ambacht. Eigenhandig geeft ze oude ambachtelijke technieken nieuw leven met een liefde voor mooie materialen.

Meer informatie Stel een vraag

Maartje van Deursen Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Klein & Fijn

Maartje werkt al vijfentwintig jaar als meubelmaker, ze heeft een echt hart voor hout. Al haar meubels stralen een bepaalde simpliciteit uit waarbij het hout de smaakmaker is, het hout zijn verhaal kan vertellen.

Het idee voor deze bijzettafeltjes was om met minieme middelen een handig klein bijzettafeltje te maken dat eenvoudig verplaatsbaar en stapelbaar is. Maartje kwam uiteindelijk op het huidige ontwerp uit. Zowel het hout als het staal is een centimeter dik. Deze lichtgewicht tafeltjes zijn ook weer voorzien, kenmerkend voor Maartje, van prachtig getekend en afgewerkt hout uit de opslag van Maartje.

Symbolisch

“Ik denk dat ambacht heel veel te maken heeft met respect voor materiaal, waar je het vandaan haalt, hoe je het verwerkt, hoe je het droogt, dat is vaak een heel lang proces. Dat is niet te vergelijken met een industrie.” Deze ogenschijnlijk ‘simpel’ ogende ladekast is eigenlijk het eindresultaat van een heel lang proces. Voor Maartje is een meubel niet iets dat in een of twee maanden in elkaar wordt gezet en vervolgens wordt afgeleverd. Het eindresultaat is namelijk de laatste stap in lang proces van soms wel enkele jaren.

Al haar meubels staan symbool voor dit mystieke ambachtelijke proces waar geen stempel op is te plakken. Er is en blijft een connectie, een verbondenheid met hout en de natuur.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 44 12 56 47
of stuur een e-mail naar:
maartje@cambiummeubels.nl

Maartje van DeursenMeer van dit ambachtslid

 • Ladekast Magnolia

  Kasten

 • Ladekast Olm

  Kasten

 • Ladekast Korenbloem

  Kasten

 • Ladekast Sinus

  Kasten

Stel een vraag