Bijzettafel Iep & Staal

door: Ronald Bruijn

Ontdek het verhaal

De ziel van de boom een nieuw leven geven. In alle ontwerpen van Ronald Bruijn staat hout centraal. Rustig en transparant zodat we kunnen genieten van het massieve Hollandse iepenhout. Deze bijzettafel is bijzonder, duurzaam en uniek. Een prachtig meubel van iep & staal.

Gemaakt door Ronald Bruijn

De ziel van de boom een nieuw leven geven. De mens is in het derde millennium namelijk op zoek naar zijn basis. Door de toenemende digitalisering en individualisering vraagt de moderne mens om echte producten waar men zich mee verbonden voelt. Niet meer een boom verzagen tot onherkenbaar eindproduct, maar de ziel van de boom bloot geven, in volle glorie.

Meer informatie Stel een vraag

Ronald Bruijn Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

De schoonheid van het hout

“Wanneer een houten blad van een tafel zo mooi is, moeten de poten zo min mogelijk storen. Daarom koos ik voor deze oplossing met omgezet staal.” antwoord Ronald als we hem vragen wat zijn drijfveer was voor het ontwerpen van deze tafel. Het blad van de bijzettafel is massief Nederlands iepenhout uit één stuk. Het is gebruikelijk verzaagde delen te gebruiken om meubels te maken, maar voor Ronald is dit geen optie: “Daarmee versnipper je een deel van de ziel van de boom.” Ronald wil namelijk de ziel van de boom in ere houden, zodat je kan genieten van een echt stuk natuur in je woonkamer.

Duurzaam hout uit Nederland

Deze bijzettafel is gemaakt van een massief Nederlands iepen van ongeveer drie centimeter dik en omdat Ronald het hele blad uit één stuk haalt kan het zijn dat er scheurtjes in het blad zitten, mocht dit gebeuren dan zullen deze scheurtjes strak en glad worden opgevuld met epoxy.

Ronald bewaart de boomdelen voor zijn meubels in een klimaat-gecontroleerde ruimte. Zo zorgt hij ervoor dat de kans op werken zo klein mogelijk is. Echter hout is een natuurlijk materiaal en zal altijd iets blijven bewegen.

Duurzaamheid is voor Ronald een logisch gevolg van het werken met prachtig hout. “Wanneer je met veel prachtig hout werkt, krijg je vanzelf respect voor de natuur.” Ronald gebruikt daarom altijd hout uit Nederland, zodat hij zeker weet dat het verantwoord is gekapt.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 24 01 26
of stuur een e-mail naar:
ronald@rozenhout.nl

Ronald BruijnMeer van dit ambachtslid

  • Eettafel Iep & Staal

    Tafels

  • Dressoirkast Amicus

    Kasten

Stel een vraag