Kabinet #27

door: Wilfred Kalf

Ontdek het verhaal

Kabinet #27 is in 2015 ontwikkeld door Wilfred Kalf. Het bijzondere aan dit kabinet is de massieve achterwand. In het kabinet is direct de stijl van Wilfred te herkennen, de verbinding met de natuur. In dit kabinet komt dat onder andere terug in de waanzinnige tekening (structuur) van de achterwand.

Gemaakt door Wilfred Kalf

Lang heeft hij gezocht. Naar een mal waarin hij zijn passie voor duurzaam en ecologie kan gieten. Een geboren meubelmaker met misschien wel het meest groene hart van ons allemaal. Zijn zoektocht is echter nog steeds niet voorbij. Jezelf blijven ontwikkelen zonder je idealen te hoeven verliezen. Dat is meubelmaker Wilfred Kalf.

Meer informatie Stel een vraag

Wilfred Kalf Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Het tweede leven van hout

Wilfred werkt het liefst zoveel mogelijk met lokaal of afgedankt hout. Voor hem is dit de essentie van duurzaam, het hergebruiken van materialen, een natuurlijke cyclus. Zo ook in het geval van dit kabinet. Het kabinet is gemaakt met een afgekeurde plank Zebrano als uitgangspunt. Deze was afgekeurd omdat deze vol zat met ingegroeide schors, maar het Zebrano hout had wel een waanzinnige structuur. Wilfred kon deze kans niet laten liggen. Door het hout uiteindelijk open te zagen en gespiegeld te verlijmen ontstond er een bijzondere achterwand.

De geest van het hout

Alle meubels van Wilfred zijn snel te herkennen. Hij laat namelijk altijd de geest van het hout in leven. In de ‘ruwe’ randjes is het leven van de boom in kwestie terug te vinden. “Ik maak unica, met veel liefde, veel handwerk en veel unieke details en hoop dat mijn hand herkend wordt in mijn werk.”

Op de foto’s op deze pagina is het originele kabinet te zien met Zebrano hout geplaatst in een omhulsel van notenhout. Het soort hout voor het omhulsel kunt u zelf kiezen, het hout voor de achterwand kan door Wilfred zelf worden uitgezocht of kunt u samen met Wilfred doen in zijn werkplaats. Het zal in ieder geval een bijzonder stuk hout zijn met een prachtige tekening.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 39 36 61
of stuur een e-mail naar:
info@wilfredkalf.nl

Wilfred KalfMeer van dit ambachtslid

 • Open Bureau #25

  Tafels

 • Tafel Nummer 28

  Tafels

 • Tafel #29 Zoelen

  Tafels

 • Bureau op 14 benen

  Tafels

Stel een vraag