Dressoir Creux

door: Arjen Kiers

Ontdek het verhaal

In dit prachtige dressoir zien we hoe mooi Nederlands ambacht kan zijn. Arjen werkt met drie verschillende houtsoorten en massief hout, maar verliest functionaliteit nooit uit het oog. Al Arjen’s meubels begeven zich in het spanningsveld tussen kunst en functionaliteit. In dit dressoir vindt Arjen de perfecte balans.

Gemaakt door Arjen Kiers

The Spirit of Wood. Zo heet de meubelmakerij van Arjen Kiers. En we moeten eerlijk zeggen, deze naam past perfect bij Arjen. De meubels van Arjen bewegen tussen het kunstige en het functionele, maar met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken met de geest van het hout in gedachten.

Meer informatie Stel een vraag

Arjen Kiers Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Een geheime taal

Arjen is een unieke meubelmaker met unieke creaties. In zijn meubels probeert hij het hout te laten leven, het boomachtige te benadrukken. Met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken.

Voor dressoir Creux haalt Arjen letterlijk alles uit de kast. Qua vormgeving een standaard dressoir, maar wie langer naar dit dressoir kijkt ziet een verborgen dimensie, een geheime taal van het hout. Arjen noemt dit “de ziel van het hout”. Arjen gebruikt voor de Creux maar liefst drie verschillende soorten hout, voor het lichaam, de panelen en de greepjes. En ook niet zomaar hout, bijzonder hout zoals olijfhout en padoek.

Creux is Frans voor hol, en het dressoir draagt deze naam omdat er sprake is van een licht gebogen (hol) voorfront. Dit valt niet direct op, maar wie langer kijkt ziet dit unieke detail. Daarnaast zijn het dek en de onderplaat uit één plank hout.

Met hout in harmonie

Arjen wil een bijdrage leveren aan een toekomst waarin de mens in harmonie met de natuur kan leven. “ik geloof dat inrichtingen en meubels, gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd, hun tijd overstijgen en een blijvende waarde voor de toekomst zijn”, vertelt Arjen vol passie.

De meubelmakerij van Arjen heet ‘The Spirit of Wood’ en ons inziens past deze naam perfect bij Arjen. In al zijn werk komt de ziel van het hout naar voren. Ook in de Creux is dit niet anders. Arjen toont ons wat je met vakmanschap kan doen, hoe je details kan verbergen en hoe je het meeste uit het hout kunt halen.

De Creux is in verschillende maten en houtsoorten verkrijgbaar. Qua houtsoorten heeft Arjen al het voorwerk gedaan en drie combinaties uitgekozen die mooi bij elkaar passen. De bladdikte is drie centimeter en de lades zijn volledig uittrekbaar met soft close sluiting. Het geheel is afgewerkt met natuurlijk olie en daaroverheen was.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 033 24 65 979
of stuur een e-mail naar:
info@thespiritofwood.nl

Arjen KiersMeer van dit ambachtslid

  • Kast La Belle

    Kasten

  • Presentatiestandaard Arbora

    Tafels

  • Eettafel Arq

    Tafels

Stel een vraag