Kast La Belle

door: Arjen Kiers

Ontdek het verhaal

Met dit kastje probeert Arjen Kiers het spanningsveld tussen kunst en functionaliteit op te zoeken. Hij gebruikt hiervoor prachtige natuurlijke materialen en simpele verbindingen om de geest van het hout goed tot zijn recht te laten komen.

Gemaakt door Arjen Kiers

The Spirit of Wood. Zo heet de meubelmakerij van Arjen Kiers. En we moeten eerlijk zeggen, deze naam past perfect bij Arjen. De meubels van Arjen bewegen tussen het kunstige en het functionele, maar met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken met de geest van het hout in gedachten.

Meer informatie Stel een vraag

Arjen Kiers Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

De ziel zit in details

Arjen is een unieke meubelmaker met unieke creaties. In zijn meubels probeert hij het hout te laten leven, het boomachtige te benadrukken. Met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken. Zo ook met dit unieke kastje. Volgens Arjen heeft hij met dit kastje echt het spanningsveld tussen kunst en functionaliteit opgezocht.

Het middendeel bestaat uit een plank die als het ware is omgevouwen. De deuren zijn ook uit één blok gezaagd en gespiegeld en hebben een heel bijzondere tekening. Arjen heeft niet alleen hout gebruikt. De deuren draaien namelijk op klassieke speunen (scharnieren) en sluiten met kleine magneetjes. Hier is goed het spanningsveld zichtbaar tussen kunst en functionaliteit.

Het kastje is voorzien van enkele zeer fraaie details. Zo heeft Arjen lang gezocht naar passende greepjes en uiteindelijk bleek uitsnijden het beste.

Met hout in harmonie

Arjen wil een bijdrage leveren aan een toekomst waarin de mens in harmonie met de natuur kan leven. “ik geloof dat inrichtingen en meubels, gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd, hun tijd overstijgen en een blijvende waarde voor de toekomst zijn”, vertelt Arjen vol passie.

De meubelmakerij van Arjen heet ‘The Spirit of Wood’ en ons inziens past deze naam perfect bij Arjen. In al zijn werk komt de ziel van het hout naar voren. Dit kastje is daar een perfect voorbeeld van. Het prachtig getekende middendeel omhult door ruwe eiken palen. Dit is niet zomaar een kastje, maar de vorm vertelt al een verhaal zoals een bos ademt. De ziel zit in de details.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 033 24 65 979
of stuur een e-mail naar:
info@thespiritofwood.nl

Arjen KiersMeer van dit ambachtslid

  • Dressoir Creux

    Kasten

  • Eettafel Arq

    Tafels

  • Presentatiestandaard Arbora

    Tafels

Stel een vraag