La Planque

door: Florian Bitter

Ontdek het verhaal

La Planque is een unieke ‘ladeplank’. Een plank open gezaagd en opnieuw op elkaar gelijmd. Iedere La Planque is uniek en vertegenwoordigt het hout op zijn eigen manier. Deze moderne ladekast is gemaakt van hoge kwaliteit massief hout en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Gemaakt door Florian Bitter

Een meubelmaker met talent en visie. Met een passie voor ‘mooie dingen’ maken. Florian koos direct voor zelfstandigheid om zijn creatieve talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een jonge ambachtsman in hart en nieren met fris vakmanschap en een blik op de toekomst.

Meer informatie Stel een vraag

Florian Bitter Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Respect voor hout

Modern, strak maar toch ambacht en met veel respect voor het hout. Dat is de La Planque. “Ik liep al een tijdje met dit idee rond”, stelt de talentvolle jonge meubelmaker Florian Bitter als we hem vragen waar het idee precies vandaan kwam. “Mijn ontwerpen onderscheiden zich door een combinatie van strakke lijnen met ronde vormen. In mijn meubelstukken gebruik ik veelal klassieke verbindingen.”

“De plank bestaat uit een plank die op een bepaalde manier is open gezaagd en weer in elkaar gelijmd.
De bodem van de lade komt ook echt uit het midden van de Planque.” vertelt Florian vol enthousiasme. Florian werkt voor iedere La Planque met een uniek en mooi stuk hout. Iedere La Planque is dan ook anders en uniek. “Ieder stuk hout is anders”, aldus Florian.

Modern klassiek

De Planque wordt aan een lat bevestigd die op de muur zit geschroefd. Op deze manier kan de Planque stevig bevestigd worden aan uw muur.

La Planque is een unieke creatie van de jonge ambachtsman Florian. Met deze ‘ladeplank’ levert hij een onderscheidend meubel gestoeld op ambacht, maar met een moderne twist.

Florian werkt het liefst met massief hout van Nederlandse bodem, maar dit is niet altijd eenvoudig: “Ik ben nog zoekende hoe ik inlands hout hier kan krijgen, een busje huren, 160 kilometer rijden en voor 50 euro hout kopen zit er niet in.” Daarom gebruikt Florian op dit moment voornamelijk gecertificeerd Europees hout.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 28 08 30 92
of stuur een e-mail naar:
info@florianbitter.nl

Florian BitterMeer van dit ambachtslid

 • Koffer Aves

  Bijzonder

 • Lessenaar Arco

  Bijzonder

 • Bureau XVI

  Bijzonder

 • Salontafel Sans

  Tafels

Stel een vraag