Ladekast Olm

door: Maartje van Deursen

Ontdek het verhaal

In alle meubels van Maartje staat het hout centraal. Het hout vertelt zijn eigen verhaal. Deze ladekast met stalen onderstel dankt zijn bestaan aan een oerhollandse iep die Maartje inspireerde om deze ladekast te maken. Volgens Maartje vertelt de gevlamde tekening op het hout zijn eigen verhaal.

Gemaakt door Maartje van Deursen

Terwijl ze opgroeide tussen de kersen- en appelbomen ontwikkelde ze een hart voor hout. Inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar ervaring als meubelmaker. Maartje verstaat de kunst van het ambacht. Eigenhandig geeft ze oude ambachtelijke technieken nieuw leven met een liefde voor mooie materialen.

Meer informatie Stel een vraag

Maartje van Deursen Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Geen poespas

Maartje werkt al vijfentwintig jaar als meubelmaker, ze heeft een echt hart voor hout. Al haar meubels stralen een bepaalde simpliciteit uit waarbij het hout de smaakmaker is, het hout zijn verhaal kan vertellen. Dat is met deze ladekast niet anders.

“Het gevlamde uiterlijk van de oerhollandse iep in combinatie met een strak stalen onderstel is prachtig”, antwoord Maartje als we naar de bestaansreden van deze specifieke ladekast vragen. Maartje werkt graag met simpele geometrische vormen, geen poespas en al helemaal geen tierelantijntjes. Voor haar zou al deze extra opsmuk afleiden van het echte verhaal, van het verhaal dat we horen en zien als we niet de functie maar het hout centraal stellen.

Symbolisch

“Ik denk dat ambacht heel veel te maken heeft met respect voor materiaal, waar je het vandaan haalt, hoe je het verwerkt, hoe je het droogt, dat is vaak een heel lang proces. Dat is niet te vergelijken met een industrie.” Deze ogenschijnlijk ‘simpel’ ogende ladekast is eigenlijk het eindresultaat van een heel lang proces. Voor Maartje is een meubel niet iets dat in een of twee maanden in elkaar wordt gezet en vervolgens wordt afgeleverd. Het eindresultaat is namelijk de laatste stap in lang proces van soms wel enkele jaren.

Al haar meubels staan symbool voor dit mystieke ambachtelijke proces waar geen stempel op is te plakken. Er is en blijft een connectie, een verbondenheid met hout en de natuur.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 44 12 56 47
of stuur een e-mail naar:
maartje@cambiummeubels.nl

Maartje van DeursenMeer van dit ambachtslid

 • Ladekast Magnolia

  Kasten

 • Ladekast Korenbloem

  Kasten

 • Ladekast Sinus

  Kasten

 • Bijzettafel Deco I

  Bijzettafels

Stel een vraag