Ladekast Open #33

door: David van Mameren

Ontdek het verhaal

Deze ladekast met een open structuur is gebaseerd op het werk van de Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Een open structuur met duidelijke constructieve verbindingen. Het geheel is gemaakt van restmateriaal wat is overgebleven van David’s andere projecten. Desondanks is de kwaliteit van het geheel uitzonderlijk.

Gemaakt door David van Mameren

Door zijn aderen stroomt het bloed van een meubelmaker. Zowel zijn grootvader als overgrootvader waren meubelmaker. Van jongs af aan was zijn koers duidelijk. Hij zou in de voetsporen treden van (over)grootvader van Mameren. David vaart echter wel zijn eigen koers. Het moet allemaal duurzaam. David kan dan ook het beste gekarakteriseerd worden als modern met een vleugje nostalgie.

Meer informatie Stel een vraag

David van Mameren Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

De Stijl van van Mameren

Voor deze ladekast heeft David inspiratie opgedaan bij de Nederlandse ‘meester’ Gerrit Rietveld. David raakte vooral geinspireerd door de bekende open structuur van Rietveld. “Het frame heeft zo’n open structuur, de lades schuiven er los in.” vertelt David enthousiast over de ladekast.

De open structuur is duidelijk terug te zien aan de constructieve verbindingen van het donkere noten frame. In combinatie met de lades van whitewash berken vormt dit een mooi contrast.

Herboren

Alle meubels die door David via Veeda worden verkocht zijn gemaakt van restmateriaal. Dit illustreert perfect David’s passie voor duurzaamheid. Voor David staat duurzaamheid namelijk centraal. “Voor mij is duurzaam meubelmaken het gebruik van duurzame grondstoffen, grondstoffen die het milieu zo weinig mogelijk belasten en het liefst hergebruik van materialen.”

De houtkeuze is natuurlijk zeer belangrijk bij duurzaam meubelmaken, maar duurzaam meubelmaken is meer dan alleen dat. Ook de afwerking zal namelijk duurzaam moeten gebeuren en dit is iets wat David niet vergeet: “Als afwerking gebruik ik olie of watergedragen lakken waarbij het milieu niet wordt belast.”

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 26 31 45 06
of stuur een e-mail naar:
dvanmameren@hetnet.nl

David van MamerenMeer van dit ambachtslid

 • Tafel Antica

  Tafels

 • Krukje Kampanje

  Bijzonder

 • Schaakspel Bauhaus

  Bijzonder

 • Bijzettafel Antica

  Bijzettafels

Stel een vraag