Ladekast Sinus

door: Maartje van Deursen

Ontdek het verhaal

Deze ladekast is een ode aan hout en ambachtelijk vakmanschap. De prachtige tekening van het hout is uniek, “een tijgerhuid”, aldus Maartje. Daarnaast toont de perfectie van de golf natuurlijk vakmanschap. Deze unieke ladekast is ambacht op het hoogste niveau.

Gemaakt door Maartje van Deursen

Terwijl ze opgroeide tussen de kersen- en appelbomen ontwikkelde ze een hart voor hout. Inmiddels al meer dan vijfentwintig jaar ervaring als meubelmaker. Maartje verstaat de kunst van het ambacht. Eigenhandig geeft ze oude ambachtelijke technieken nieuw leven met een liefde voor mooie materialen.

Meer informatie Stel een vraag

Maartje van Deursen Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Vakmeesterschap

Maartje laat het hout altijd zo goed mogelijk tot zijn recht komen. Het hout staat immers centraal. Voor de originele ladekast Sinus heeft Maartje gebruik gemaakt van plataanhout. Dit heeft ze kwartiers gezaagd hierdoor vertoont het hout de kenmerkende spiegels van het hout als stipjes, “ogend als een tijgerhuid”, aldus Maartje.

“De golf die een sinus beweging maakt is handmatig in het hout gegutst”, zegt Maartje haar vakmanschap beschrijvend. Maartje is een authentieke ambachtelijke meubelmaker, zonder al te veel machines, met een gevoel voor hout. In deze ladekast komt deze ambachtelijke vakmeesterschap volledig tot zijn recht.

Symbolisch

“Ik denk dat ambacht heel veel te maken heeft met respect voor materiaal, waar je het vandaan haalt, hoe je het verwerkt, hoe je het droogt, dat is vaak een heel lang proces. Dat is niet te vergelijken met een industrie.” Deze ogenschijnlijk ‘simpel’ ogende ladekast is eigenlijk het eindresultaat van een heel lang proces. Voor Maartje is een meubel niet iets dat in een of twee maanden in elkaar wordt gezet en vervolgens wordt afgeleverd. Het eindresultaat is namelijk de laatste stap in lang proces van soms wel enkele jaren.

Al haar meubels staan symbool voor dit mystieke ambachtelijke proces waar geen stempel op is te plakken. Er is en blijft een connectie, een verbondenheid met hout en de natuur.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 44 12 56 47
of stuur een e-mail naar:
maartje@cambiummeubels.nl

Maartje van DeursenMeer van dit ambachtslid

 • Ladekast Magnolia

  Kasten

 • Ladekast Olm

  Kasten

 • Ladekast Korenbloem

  Kasten

 • Bijzettafel Deco I

  Bijzettafels

Stel een vraag