Dressoirkast Amicus

door: Ronald Bruijn

Ontdek het verhaal

In de ontwerpen van Ronald Bruijn gaat de aandacht altijd naar het hout. Zoals ook in deze ogenschijnlijk simpele dressoirkast. Oog voor detail. De ziel van de boom bloot geven. Niet versnipperen, maar opnieuw tot leven wekken. Ronald geeft een boom een tweede leven in de vorm van een prachtig vormgegeven meubel.

Gemaakt door Ronald Bruijn

De ziel van de boom een nieuw leven geven. De mens is in het derde millennium namelijk op zoek naar zijn basis. Door de toenemende digitalisering en individualisering vraagt de moderne mens om echte producten waar men zich mee verbonden voelt. Niet meer een boom verzagen tot onherkenbaar eindproduct, maar de ziel van de boom bloot geven, in volle glorie.

Meer informatie Stel een vraag

Ronald Bruijn Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

De ziel van de boom

“Het is gebruikelijk verzaagde delen van de boom te gebruiken om meubels van te maken, maar daarmee versnipper je wel een deel van de ziel van de boom.” Voor Ronald staat het hout altijd centraal. Voor dit meubel heeft Ronald gekozen voor massief Nederlands iepenhout uit één stuk. Ronald wil met deze dressoirkast vooral functionaliteit benadrukken: “De kast is vooral functioneel en neemt door de strakke belijning weinig ruimte in.” aldus Ronald.

Ronald wil de ziel van de boom in leven houden. Daarom heeft hij er zijn specialiteit van gemaakt om brede boomdelen te gebruiken. “Je hebt dan echt een stuk natuur op je tafel of dressoir liggen.”

Respect voor de natuur

Dit dressoir is gemaakt van een massief Nederlands iepen van ongeveer drie centimeter dik en omdat Ronald het hele blad uit één stuk haalt kan het zijn dat er scheurtjes in het blad zitten, mocht dit gebeuren dan zullen deze scheurtjes strak en glad worden opgevuld met epoxy.

Ronald bewaart de boomdelen voor zijn meubels in een klimaat-gecontroleerde ruimte. Zo zorgt hij ervoor dat de kans op werken zo klein mogelijk is. Echter hout is een natuurlijk materiaal en zal altijd iets blijven bewegen.

Duurzaamheid is voor Ronald een logisch gevolg van het werken met prachtig hout. “Wanneer je met veel prachtig hout werkt, krijg je vanzelf respect voor de natuur.” Ronald gebruikt daarom altijd hout uit Nederland, zodat hij zeker weet dat het verantwoord is gekapt.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 24 01 26
of stuur een e-mail naar:
ronald@rozenhout.nl

Ronald BruijnMeer van dit ambachtslid

  • Bijzettafel Iep & Staal

    Bijzettafels

  • Eettafel Iep & Staal

    Tafels

Stel een vraag