Staande Lamp #2

door: Ep Bordewijk

Ontdek het verhaal

De staande lamp #2 is de meest elegante lamp uit de serie Lampen van Ep Bordewijk. Na letterlijk jaren van proberen en perfectioneren heeft Ep zijn ideale lamp uitgewerkt. Het hout van de kap is precies dun genoeg om de juiste hoeveelheid licht door te laten. Zo ontstaat een prachtige, donkere, hazelnootachtige kleur.

Gemaakt door Ep Bordewijk

Ep is een meubelmaker in hart en nieren en leeft voor het kunnen werken met hout. In zijn studie Rechten vond hij nooit zijn weg, hij moest en zou iets met zijn handen gaan doen. Ep trok de stoute schoenen aan, stopte met zijn opleiding en ging de cursus meubelmaken volgen.

Meer informatie Stel een vraag

Ep Bordewijk Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Op zoek naar het perfecte licht

Vijf a zes jaar geleden begon Ep zijn zoektocht naar een nieuw soort lamp. Licht is volgens Ep namelijk heel persoonlijk. Nergens vond hij een lamp die enerzijds betaalbaar en duurzaam is en anderzijds ook nog eens het ‘juiste’ licht geeft. “Ik begon gewoon zelf met het zagen van een stuk hout van ongeveer een millimeter en dan houd je dat tegen een lamp en dan zie je dat er licht doorheen schijnt.” zo begon de zoektocht naar het perfecte licht.

Inmiddels bijna zes jaar later heeft het idee zich verder ontwikkeld. De serie Lampen is het eindresultaat.

Ambacht pur sang

“Ik neem een blok hout daar zag ik plakjes van, maar je kan nooit met de hand plakjes van een millimeter zagen. Daarom maak ik eerst dikkere plakjes die kan je vervolgens in een speciale mal plaatsen en met een cirkelzaag weer wat dunner maken. En uiteindelijk maak je het tot een millimeter met een handschaaf.” vertelt Ep beschrijvend over zijn werkwijze. Het maken van de serie lampen is voor Ep een echte zoektocht geweest. Inmiddels is hij zo ver dat de lampen klaar zijn voor de buitenwereld. De staande lamp #2 kan hij in verschillende maten aanleveren en in verschillende houtsoorten.

Ep is een ambachtelijke meubelmaker pur sang. Hij werkt bijna uitsluitend met de hand. Elk meubel van Ep staat dan ook niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor een diepere connectie, een levensstijl, een glorie van weleer.

De lamp wordt geleverd inclusief twee spaarlampen.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 23 98 75 44
of stuur een e-mail naar:
ep@meubelmakerijbordewijk.nl

Ep BordewijkMeer van dit ambachtslid

  • Staande Lamp #1

    Lampen

  • Bijzettafel zZet

    Bijzettafels

  • Bureaulamp #1

    Lampen

Stel een vraag