Open Bureau #25

door: Wilfred Kalf

Ontdek het verhaal

Een klein bureau of haltafeltje ontworpen en bedacht in 2014. Een karakteristiek meubel van Wilfred Kalf, van idee tot uitvoering. Van lokaal verkregen hout tot een niet alledaags en bijna ‘ruw’ ontwerp.

Gemaakt door Wilfred Kalf

Lang heeft hij gezocht. Naar een mal waarin hij zijn passie voor duurzaam en ecologie kan gieten. Een geboren meubelmaker met misschien wel het meest groene hart van ons allemaal. Zijn zoektocht is echter nog steeds niet voorbij. Jezelf blijven ontwikkelen zonder je idealen te hoeven verliezen. Dat is meubelmaker Wilfred Kalf.

Meer informatie Stel een vraag

Wilfred Kalf Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Vol idealen

“Ik was vol van idealen over het hergebruik, lokaal hout en duurzaamheid, maar het eindigde ermee dat ik zes jaar later keukens en winkelinrichtingen aan het bouwen was. Dat was niet waarvoor ik was begonnen.” Zo begon Wilfred ooit, in zijn jonge jaren, zijn carrière als meubelmaker. Na enkele omwegen hebben Wilfreds jeugdige idealen eindelijk het juiste pad gevonden. Sinds 2010 kan Wilfred in Zwammerdam zijn eigen gang gaan en duurzame meubels maken van lokaal hout. Hetgeen waar het allemaal om te doen was.

Ook dit unieke bureau is voortgekomen uit Wilfreds idealen. Het origineel (zoals te zien op de foto’s) is gemaakt van inlands plataan afkomstig uit Rotterdam. U kunt echter uw eigen houtsoort kiezen. Wilfred zal dit ontwerp dan in de door u gekozen houtsoort uitwerken.

Handgemaakt met veel liefde

Bureau #25 is perfect te gebruiken als klein bureautje of als haltafeltje. Het is een vrij simpele, natuurlijke, constructie waarbij een blad rust op een onderstel. De ruimte tussen het blad en het onderstel is uitgevoerd met een koperen buis en de verbindingen zijn uitgevoerd met handgemaakte slisverbindingen. Het bureau is afgewerkt met meubelolie volgens eigen recept.

“Ik maak unica, met veel liefde, veel handwerk en veel unieke details en hoop dat mijn hand herkend wordt in mijn werk.” Aldus Wilfred over zijn eigen werk.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 39 36 61
of stuur een e-mail naar:
info@wilfredkalf.nl

Wilfred KalfMeer van dit ambachtslid

 • Tafel Nummer 28

  Tafels

 • Tafel #29 Zoelen

  Tafels

 • Kabinet #27

  Kasten

 • Bureau op 14 benen

  Tafels

Stel een vraag