Tafel Nummer 28

door: Wilfred Kalf

Ontdek het verhaal

In 2015 gemaakt door Wilfred Kalf voor de Design-Day in Maastricht. Een unieke tafel (eventueel ook te gebruiken als bureau) met twee massieve bladen aan de zijkant. De hand van Wilfred is duidelijk te herkennen in het ontwerp en in het lokale hout dat is gebruikt voor de tafel.

Gemaakt door Wilfred Kalf

Lang heeft hij gezocht. Naar een mal waarin hij zijn passie voor duurzaam en ecologie kan gieten. Een geboren meubelmaker met misschien wel het meest groene hart van ons allemaal. Zijn zoektocht is echter nog steeds niet voorbij. Jezelf blijven ontwikkelen zonder je idealen te hoeven verliezen. Dat is meubelmaker Wilfred Kalf.

Meer informatie Stel een vraag

Wilfred Kalf Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Ambacht zit in het bloed

Bij Wilfred zit het ambacht in zijn bloed. Hij is altijd op zoek geweest naar de ‘beste’ manier om zijn liefde voor het ambacht te kunnen uiten. Via diverse omwegen, van bouwkunde tot rechten, heeft Wilfred nu eindelijk echt de tijd en de mogelijkheid om met zijn handen te kunnen smeden. Wilfred heeft een passie voor duurzaam en ecologie. Daarbij is duurzaamheid van de gebruikte materialen voor Wilfred het allerbelangrijkst. Hij probeert daarom zoveel mogelijk lokaal hout en afgedankt hout te gebruiken.

Het origineel van dit bureau is gemaakt van Rotterdams plataan. Dit is het meubel dat u op alle foto’s ziet. U kunt echter zelf uw eigen houtsoort kiezen. Wilfred zal dit unieke meubel dan in de door u gekozen houtsoort uitvoeren.

Uniek, Ambachtelijk en lokaal

Deze tafel (eventueel ook te gebruiken als bureau) is door Wilfred gemaakt voor de Design-Day in Maastricht. Het bureau is vrij smal met twee massieve bladen aan de zijkant. De tafelbladen worden gedragen door een houten framewerk, waarbij de bladen alleen steunen op de dwarsliggers. Hierdoor zweven de bladen boven de lange regel, op een afstand van twee centimeter. Het frame is in elkaar gezet met handgemaakte slisverbindingen.

“Ik maak unica, met veel liefde, veel handwerk en veel unieke details en hoop dat mijn hand herkend wordt in mijn werk.” Aldus Wilfred over zijn eigen werk.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 39 36 61
of stuur een e-mail naar:
info@wilfredkalf.nl

Wilfred KalfMeer van dit ambachtslid

 • Kabinet #27

  Kasten

 • Open Bureau #25

  Tafels

 • Tafel #29 Zoelen

  Tafels

 • Bureau op 14 benen

  Tafels

Stel een vraag