Bureau op 14 benen

door: Wilfred Kalf

Ontdek het verhaal

Het bureau op 14 benen is Wilfred’s antwoord op de vraag of hij een bureau kan ontwikkelen waarbij het onderstel zo goed als onzichtbaar is. Na een lange conceptfase kwam Wilfred uit op de schitterende ’14 benen’. Werelds vakmanschap en creativiteit van Nederlandse bodem.

Gemaakt door Wilfred Kalf

Lang heeft hij gezocht. Naar een mal waarin hij zijn passie voor duurzaam en ecologie kan gieten. Een geboren meubelmaker met misschien wel het meest groene hart van ons allemaal. Zijn zoektocht is echter nog steeds niet voorbij. Jezelf blijven ontwikkelen zonder je idealen te hoeven verliezen. Dat is meubelmaker Wilfred Kalf.

Meer informatie Stel een vraag

Wilfred Kalf Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Het leven onder de tafel

Wilfred maakt unieke meubels. Eigenzinnig, creatief en altijd ambachtelijk en duurzaam. “Na veel geëxperimenteer met satéprikkers kwam ik op dit onderstel, waarbij je volledig door de poten heen zou kunnen kijken.” legt Wilfred uit als we hem vragen hoe hij precies op het unieke idee van de 14 benen is gekomen.

“Eigenlijk is dit een voortborduren op Tafel Nummer 28. Ik wilde de zijwangen alleen iets lager hebben, zodat er meer interactie plaats zou kunnen vinden met het leven onder de tafel.”

Met deze ingenieuze tafel wil Wilfred ‘massiviteit’ uitstralen, Wilfred legt uit: “De massiviteit, die ik wil uitstralen, wordt gehaald uit het repeterende onderstel.” De tafel moet niet in de achtergrond verdwijnen, maar juist aanwezig zijn.

Unica, met veel liefde

Alle meubels van Wilfred zijn snel te herkennen. Hij laat namelijk altijd de geest van het hout in leven. In de ‘ruwe’ randjes is het leven van de boom in kwestie terug te vinden. “Ik maak unica, met veel liefde, veel handwerk en veel unieke details en hoop dat mijn hand herkend wordt in mijn werk.”

Vanuit Zwammerdam probeert Wilfred zoveel mogelijk duurzaam te werken. Duurzaamheid van de gebruikte materialen is voor Wilfred het allerbelangrijkst. Hij probeert daarom zoveel mogelijk lokaal hout en afgedankt hout te gebruiken.

Het bureau met 14 benen is standaard uitgevoerd in iepen en het onderstel in esdoorn, dat qua kleur mooi afsteekt bij het donkere gevlamde bureaublad. Het is mogelijk om een andere houtsoort te kiezen.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 39 36 61
of stuur een e-mail naar:
info@wilfredkalf.nl

Wilfred KalfMeer van dit ambachtslid

 • Open Bureau #25

  Tafels

 • Tafel Nummer 28

  Tafels

 • Tafel #29 Zoelen

  Tafels

 • Kabinet #27

  Kasten

Stel een vraag