Eettafel Arq

door: Arjen Kiers

Ontdek het verhaal

De unieke eettafel Arq geeft niet meteen al zijn geheimen bloot. De Arq is een perfecte uiting van de filosofie van Arjen Kiers. Arjen wil namelijk de ‘geest van het hout’ in ere laten, de oorspronkelijkheid moet terugkomen in het design. Deze massieve eettafel is geschikt voor ieder interieur en gaat een leven lang mee.

Gemaakt door Arjen Kiers

The Spirit of Wood. Zo heet de meubelmakerij van Arjen Kiers. En we moeten eerlijk zeggen, deze naam past perfect bij Arjen. De meubels van Arjen bewegen tussen het kunstige en het functionele, maar met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken met de geest van het hout in gedachten.

Meer informatie Stel een vraag

Arjen Kiers Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Honderd jaar

Arjen is een unieke meubelmaker met unieke creaties. In zijn meubels probeert hij het hout te laten leven, het boomachtige te benadrukken. Met al zijn meubels wil Arjen energie geven en levens verrijken.

Met de eettafel Arq zet Arjen een tafel neer die voldoet aan alle eisen die maar gesteld kunnen worden aan ambachtelijke tafel van Nederlandse bodem. De tafel is namelijk op ambachtelijke wijze gemaakt van massief hout met duurzaamheid in gedachten. “Als een boom er honderd jaar over heeft gedaan om te groeien dan is het bijna logisch dat je er een meubel van maakt die honderd jaar meegaat”, bevestigt Arjen.

Op het eerste gezicht lijkt de Arq een ‘standaard’ eettafel, maar de ziel zit echt in de details. Het blad heeft een strak gebogen vorm, de onderregels zijn ook gebogen en lopen mee met het blad. En de tafel is voorzien van prachtig contrasterend inlegwerk in de regels en poten. Dit alles maakt de Arq een unieke eettafel die de geest van het hout in ere laat.

Met hout in harmonie

Arjen wil een bijdrage leveren aan een toekomst waarin de mens in harmonie met de natuur kan leven. “ik geloof dat inrichtingen en meubels, gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd, hun tijd overstijgen en een blijvende waarde voor de toekomst zijn”, vertelt Arjen vol passie.

De meubelmakerij van Arjen heet ‘The Spirit of Wood’ en ons inziens past deze naam perfect bij Arjen. In al zijn werk komt de ziel van het hout naar voren. Ook in de Arq zien we de passie en het ambacht van Arjen terug, het massieve hout, het inlegwerk en de duurzaamheid maken de Arq een topstuk in onze collectie eettafels.

De Arq is in verschillende maten en houtsoorten verkrijgbaar. Wanneer u voor een specifieke houtsoort kiest dan wordt het inlegwerk altijd van een constrasterende houtsoort vervaardigd. De bladdikte is drie centimeter en de regels onder het blad zijn acht centimeter hoog.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 033 24 65 979
of stuur een e-mail naar:
info@thespiritofwood.nl

Arjen KiersMeer van dit ambachtslid

  • Kast La Belle

    Kasten

  • Presentatiestandaard Arbora

    Tafels

  • Dressoir Creux

    Kasten

Stel een vraag