Eettafel Iep & Staal

door: Ronald Bruijn

Ontdek het verhaal

Een flinke tafel heeft een stevige basis nodig. Het massieve Hollandse iepenhout wordt gedragen door een stalen onderstel. In alle ontwerpen van Ronald Bruijn staat het hout centraal. “De ziel van de boom”, aldus Ronald. Een unieke eettafel van iep & staal.

Gemaakt door Ronald Bruijn

De ziel van de boom een nieuw leven geven. De mens is in het derde millennium namelijk op zoek naar zijn basis. Door de toenemende digitalisering en individualisering vraagt de moderne mens om echte producten waar men zich mee verbonden voelt. Niet meer een boom verzagen tot onherkenbaar eindproduct, maar de ziel van de boom bloot geven, in volle glorie.

Meer informatie Stel een vraag

Ronald Bruijn Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Iep & Staal

“Met de strakke stalen poten zorg je ervoor dat het massieve iepen optimaal tot z’n recht komt.” stelt Ronald als we hem vragen waarom hij voor staal heeft gekozen. De specialiteit van Ronald is het werken met massief hout. Voor deze eettafel heeft hij gekozen voor massief Nederlands iepenhout samengesteld uit twee boomdelen. Ronald wil zoveel mogelijk de originele boom, of de ziel van de boom, intact houden, zodat er echt een stuk natuur in je kamer of keuken staat.

“Het is gebruikelijk verzaagde delen van de boom te gebruiken om meubels van te maken, maar daarmee versnipper je wel een deel van de ziel van de boom.” Ronald wil kost wat kost de ziel van de boom in leven houden.

Massief Nederlands iepen

De eettafel is gemaakt van een massief Nederlands iepen van ongeveer drie centimeter dik en omdat Ronald het hele blad uit twee volledige stukken haalt kan het zijn dat er scheurtjes in het blad zitten, mocht dit gebeuren dan zullen deze scheurtjes strak en glad worden opgevuld met epoxy.

Ronald bewaart de boomdelen voor zijn meubels in een klimaat-gecontroleerde ruimte. Zo zorgt hij ervoor dat de kans op werken zo klein mogelijk is. Echter hout is een natuurlijk materiaal en zal altijd iets blijven bewegen.

Duurzaamheid is voor Ronald een logisch gevolg van het werken met prachtig hout. “Wanneer je met veel prachtig hout werkt, krijg je vanzelf respect voor de natuur.” Ronald gebruikt daarom altijd hout uit Nederland, zodat hij zeker weet dat het verantwoord is gekapt.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 24 01 26
of stuur een e-mail naar:
ronald@rozenhout.nl

Ronald BruijnMeer van dit ambachtslid

  • Bijzettafel Iep & Staal

    Bijzettafels

  • Dressoirkast Amicus

    Kasten

Stel een vraag