Salontafel Sans

door: Florian Bitter

Ontdek het verhaal

Een ogenschijnlijk simpele handgemaakte salontafel. Afgewerkt met Florian’s karakteristieke ambachtelijke visie. Afgeschuinde poten en ook de onderkant van het blad is afgeschuind.

Gemaakt door Florian Bitter

Een meubelmaker met talent en visie. Met een passie voor ‘mooie dingen’ maken. Florian koos direct voor zelfstandigheid om zijn creatieve talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een jonge ambachtsman in hart en nieren met fris vakmanschap en een blik op de toekomst.

Meer informatie Stel een vraag

Florian Bitter Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Een onbewaakt moment

De jonge ambachtsman Florian is erg divers in zijn kunde, van koffers tot lessenaars tot ogenschijnlijk simpele salontafels. Overal is hij voor te porren. “Ik had even een onbewaakt moment.” En dat leidde er toe dat Florian besloot om deze modern ambachtelijke salontafel te gaan maken.

Ook al lijkt het op het eerste oog een simpele salontafel, de tafel is prachtig ambachtelijk afgewerkt. De afgeschuinde poten in combinatie met het afgeschuinde blad geven de tafel een geheel eigen ‘feel’.

“Mijn ontwerpen onderscheiden zich door een combinatie van strakke lijnen met ronde vormen. In mijn meubelstukken gebruik ik veelal klassieke verbindingen en het liefst van inlands massief hout.”

Ambachtelijke geest

Florian heeft een enorm talent voor meubelmaken, al zijn meubels ontwerpt hij zelf en constant is hij op zoek naar nieuwe wegen om zijn creatieve ambachtelijke geest te uiten.

“Het leukst om te doen vind ik dingen waar een beitel, schraapstaal, schaaf of een zelf gefabriceerd stuk gereedschap aan te pas moet komen.”

Florian werkt het liefst met massief hout van Nederlandse bodem, maar dit is niet altijd eenvoudig: “Ik ben nog zoekende hoe ik inlands hout hier kan krijgen, een busje huren, 160 kilometer rijden en voor 50 euro hout kopen zit er niet in.” Daarom gebruikt Florian op dit moment voornamelijk gecertificeerd Europees hout.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 28 08 30 92
of stuur een e-mail naar:
info@florianbitter.nl

Florian BitterMeer van dit ambachtslid

 • Koffer Aves

  Bijzonder

 • Lessenaar Arco

  Bijzonder

 • Bureau XVI

  Bijzonder

 • La Planque

  Kasten

Stel een vraag