Tafel Dijk

door: Meubels van de Molen

Ontdek het verhaal

Een dijk van een tafel, die zijn kracht ontleend aan de eenvoud en constructieve sterkte van de zwaluwstaart. Gewaterd, gezaagd en gedroogd in een windmolen op de Zaanse Schans. Prachtig Nederlands ambacht.

Gemaakt door Meubels van de Molen

Meubels van de Molen is een initiatief van meubelmakers Rutger Graas en Walter Vree. Geinspireerd op de oerkracht die de molen in beweging brengt. Met de hand vervaardigd van in Nederland gekapt en op ‘Zaanse’ windkracht gezaagd hout. Een meubel van de molen is uniek, uitermate duurzaam, maar bovenal prachtig vakmanschap.

Meer informatie Stel een vraag

Meubels van de Molen Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Ode aan de zwaluwstaart

Alle meubels uit de collectie van de Meubels van de Molen zijn in ieder geval geinspireerd door de molen en het landschap waarin de molen staat. Deze stevige tafel is, zoals de naam al doet vermoeden, geinspireerd op een heel notoir onderdeel van het Nederlandse landschap, de dijk.

De dijk is eenvoudig, maar oersterk en beschermt ons tegen het hoge water. Deze tafel moest volgens de mannen van Meubels van de Molen exact hetzelfde uitstralen, simpel maar toch zeer sterk. Daarom is er gekozen voor de ambachtelijke zwaluwstaartverbinding. Een zwaluwstaart is ogenschijnlijk simpel, constructief zeer sterk en ons inziens zeer elegant. De dijk is een ware ode aan de zwaluwstaart.

Meubels van de molen

Het uitgangspunt van Meubels van de Molen was om ‘het gevoel van de molen’ te vertalen naar een duurzame meubelcollectie. De kracht van de molen, de grote stammen en het unieke karakter van de molen moesten allemaal terugkomen in de essentie van de collectie.

“Het proces begint bij een inlandse stam, die eventueel wordt gewaterd, vervolgens verzaagd door onze windmolen en grotendeels aan de wind wordt gedroogd. Van dit hout vervaardigen we onze ambachtelijke meubels die duurzaam zijn afgewerkt.” aldus meubelmaker Walter Vree over de werkwijze van Meubels van de Molen.

Het gebruikte hout is door de meubelmakers Rutger Graas en Walter Vree zelf onder andere aangekocht tijdens De Rondhout Veiling, die jaarlijks op Park Hoge Veluwe plaatsvindt.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 075 62 19 789
of stuur een e-mail naar:
info@rutgergraas.nl

Meubels van de MolenMeer van dit ambachtslid

  • Tafel Schragen

    Tafels

  • Bijzettafel Paltrok

    Bijzettafels

Stel een vraag