Tafel Eenvoud

door: Casper Rutges

Ontdek het verhaal

Tafel Eenvoud is strak en slank vormgegeven tafel van massief hout. Door het minimalistische ontwerp komt de tekening in het hout extra goed tot zijn recht. Dit levert een zeer fraai en rustig beeld op. De essentie van een tafel.

Gemaakt door Casper Rutges

Ver weg, midden in de natuur, bijna op de grens met Duitsland in het kleine plaatsje Deurningen is een bijzondere meubelmaker gevestigd. Een meubelmaker met een oog voor detail en een hart voor duurzaam. Gestoeld om ambachtelijke technieken ontwikkelt hij duurzame massieve meubels. Dit is Casper Rutges.

Meer informatie Stel een vraag

Casper Rutges Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Massief, modern & Ambachtelijk

We spreken bij Veeda niet graag over ‘design’, dit impliceert immers trends van voorbijgaande aard. Wij kiezen echter voor meubels die de tand des trends kunnen weerstaan. Meubels die langer dan vandaag meegaan. Deze tafel van Casper lijkt in eerste instantie zeer modern en in zekere ‘design’, maar dit gaat voorbij aan de ambachtelijkheid en ‘eenvoud’ waarmee deze tafel is geconstrueerd. “Verbindingen die in een keer passen zitten vast, zijn sterk en zien er mooi uit. Daar word ik blij van.” aldus Casper als we hem vragen naar het ambacht in de tafel.

Wat maakt een tafel een tafel?

Deze bijna filosofische vraag heeft Casper zich vast meerdere malen gesteld toen hij met het ontwerpen van de tafel aan de slag ging. De ogenschijnlijk simpele constructie lijkt de essentie van een tafel weer te geven. Maar de ambachtelijkheid erachter vertelt het echte verhaal. Het verhaal van een meubelstuk dat generatie op generatie doorgegeven kan worden, een tafel die er altijd zal staan, zal luisteren, zal groeien en oud zal worden.

Het ontwerp van de tafel ligt vast, maar de tafel is in verschillende maten te verkrijgen evenals verschillende soorten hout. Bijvoorbeeld het rustige getekende eikenhout of wild getekend iepenhout. De keuze is aan u.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 49 18 94
of stuur een e-mail naar:
info@meubelmaker-casperrutges.nl

Casper RutgesMeer van dit ambachtslid

  • Tafel Tweevoud

    Tafels

  • Bijzettafel ZigZag

    Bijzettafels

Stel een vraag