Tafel Tweevoud

door: Casper Rutges

Ontdek het verhaal

Tafel Tweevoud is een massief houten tafel met een zwevend blad. Deze ogenschijnlijk moderne tafel kent een aantal fraaie ambachtelijke verbindingen. Dit typeert de stijl van meubelmaker Casper Rutges, traditionele ambachtelijke verbindingen in een modern jasje.

Gemaakt door Casper Rutges

Ver weg, midden in de natuur, bijna op de grens met Duitsland in het kleine plaatsje Deurningen is een bijzondere meubelmaker gevestigd. Een meubelmaker met een oog voor detail en een hart voor duurzaam. Gestoeld om ambachtelijke technieken ontwikkelt hij duurzame massieve meubels. Dit is Casper Rutges.

Meer informatie Stel een vraag

Casper Rutges Wat maakt dit meubel zo bijzonder?

Tussen modern en ambachtelijk

Origineel ontwikkeld voor de expositie ‘Vormgevers in Hout’ enkele jaren geleden. Het ontwerp kreeg echter zoveel lof dat Casper heeft besloten deze tafel met zwevend blad op te nemen in zijn repertoire. De kunst van deze tafel zit in het spanningsveld tussen modern en ambachtelijk. Een spanningsveld dat Casper met al zijn meubels probeert op te zoeken.

Een ogenschijnlijk zeer moderne tafel, maar onder de ‘kap’ schuilen allerlei eeuwenoude technieken. Casper legt uit, “Doorgaande pennen zijn gebruikt om de korte regels aan de poten te bevestigen. De lange regels zijn met opgewigde pennen bevestigd in de korte regels. En de wiggen zijn gemaakt van notenhout.”

Een verbinding met ambacht

De ambachtelijke verbindingen maken deze tafel bijzonder. Elke verbinding is getest door de tand des tijds, elke verbinding is ambacht. “Verbindingen die in een keer passen zitten vast, zijn sterk en zien er mooi uit. Daar word ik blij van.” Aldus Casper. Naast de bijzondere constructie is de tafel ook bijzonder praktisch, er is namelijk extra veel ruimte om stoelen met armleuningen onder het tafelblad te schuiven.

Het ontwerp van de tafel ligt vast, maar de tafel is in verschillende maten te verkrijgen evenals verschillende soorten hout. Bijvoorbeeld het rustige getekende eikenhout of wild getekend iepenhout. De keuze is aan u.

Neem contact op met dit ambachtslid

Bel 06 24 49 18 94
of stuur een e-mail naar:
info@meubelmaker-casperrutges.nl

Casper RutgesMeer van dit ambachtslid

  • Tafel Eenvoud

    Tafels

  • Bijzettafel ZigZag

    Bijzettafels

Stel een vraag