De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting

De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting

TL verlichting kom je tegenwoordig overal wel tegen, voornamelijk in grote ruimtes waar veel licht nodig is. Er zijn verschillende soorten TL verlichting, maar steeds meer bedrijven stappen over op LED TL verlichting, omdat dit veel voordelen heeft. Overweeg jij om LED TL verlichting te nemen? Hier zetten we de vijf grootste voordelen van LED TL verlichting op een rijtje.

Energiebesparend

Allereerst bespaar je met LED TL verlichting minimaal 50% aan energiekosten in vergelijking met normale TL buizen. Dit komt door het voorschakelapparaat en het gebruik van duurzame LED technologie. Door het relatief lage energiegebruik en de hoge lichtopbrengst zijn Led TL buizen ideaal voor het verlichten van grote ruimtes zoals werkplaatsen of magazijnen.

Langere levensduur

Naast dat LED TL verlichting heel besparend is, heeft het ook een langere levensduur. LED TL lampen gaan namelijk gemiddeld 5 keer langer mee dan traditionele verlichting. Dit betekent dus een goede investering voor de toekomst die zich snel terug zal verdienen. Een LED TL buis is qua aanschafprijs vaak duurder, maar dit verdien je binnen 1 of 2 jaar alweer terug op energiekosten. Daarnaast bespaar je ook op kosten voor onderhoud en vervanging, omdat dit amper tot niet nodig is. Dat scheelt je weer andere tijd en eventuele huur van materialen en hulpmiddelen zoals hoogwerkers.

Flikkert niet

Ook flikkert LED TL verlichting niet. Bij een normale TL verlichting zal het waarschijnlijk opvallen dat het licht niet geheel constant is. Maar bij LED TL verlichting is dit wel het geval. Dat zorgt voor minder afleiding. Daarnaast gaat het licht ook direct aan in plaats van dat je eerst 5 seconden moet wachten voordat je licht hebt. Het gaat direct op volle sterkte aan.

Verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren

Het is belangrijk om te weten dat een LED TL buis maar aan één kant licht geeft in plaats van helemaal rondom. LED-tls van budgetlight.nl zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. De lichtkleur is hierbij uitgedrukt in Kelvin. Veelvoorkomende lichtkleuren zijn warm-wit, neutraal-wit en koud-wit. Natuurlijk is dit afhankelijk van de ruimte waar de LED TL buizen komen te hangen. Voor huiskamers, horeca en restaurants kan je bijvoorbeeld zeer warm wit licht (2700 Kelvin) gebruiken, voor algemene ruimtes zoals kantines warm wit licht (3000 Kelvin), voor scholen en kantoren koel wit licht (4000 Kelvin) en tot slot kan je voor daglicht (6500 Kelvin) kiezen voor in laboratoria en in de gezondheidszorg.

Kan tegen kou en een stootje

Tot slot staan LED TL lampen erom bekend dat ze goed tegen kou kunnen en ze gaan minder snel stuk dan normale TL lampen. Dit komt door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Hierdoor zijn ze geschikt voor ruimtes met temperaturen onder het vriespunt zoals in koelcellen. Ook onder deze omstandigheden werken de lichten optimaal.

Is brievenbus verplicht
Wonen

Is een brievenbus verplicht?

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over! Soorten […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer
Vensterbank opvroolijken met bloemen
Wonen

Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in […]

Lees meer