Gasontladingslamp kopen? Hier de uitleg en de voordelen!

Gasontladingslamp kopen Hier de uitleg en de voordelen

Gasontladingslampen vind je eigenlijk overal en ze worden steeds vaker gekocht. Helaas weten veel mensen niet wat het is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wil jij een gasontladingslampen kopen, maar weet je niet precies wat het is? In deze blog leggen wij uit wat precies gasontladingslampen zijn, de voordelen ervan, welke verschillende soorten zijn en waar je deze kan kopen.

Wat zijn gasontladingslampen?

Doordat gasontladingslampen onder druk staan van geïoniseerd gas, stralen ze een grote hoeveelheid licht uit. Deze verlichting wordt onder meer gebruikt als straatverlichting, voor autolampen, stadions, magazijnverlichting en winkelverlichting (met hoge plafonds), omdat ze een grote hoeveelheid licht uitstralen. De lamp bestaat uit een ontladingsbuis waarbij het bestand is tegen de hoge temperaturen van lampen. Om de lamp te laten werken is het belangrijk om te weten dat je een voorschakelapparaat (VSA) nodig hebt. De lampen gaan minimaal 15.000 uur mee en zijn efficiënt.

Voordelen van gasontladingslampen

Naast dat de lampen efficiënt zijn, zijn er nog een aantal andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het een ideale lichtbron is als het gaat om het uitstralen van helder licht. De helderheid zorgt ervoor dat het uitgestraalde licht zeer hoog is, waardoor de kleur van de objecten zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven. Een ander voordeel is dat sommige gasontladingslampen dimbaar zijn. Hiermee kan je het licht in de ruimte minder fel maken wanneer jij dat wilt.

Gasontladingslampen zijn goedkoper in vergelijking met LED gasontladingslampen, maar over het algemeen zijn LED gasontladingslampen veel milieuvriendelijker, er zijn minder gevaarlijke stoffen en zijn op langere termijn een betere investering.

Welke soorten gasontladingslampen zijn er?

Zoals eerdergenoemd kan je kiezen uit normale gasontladingslampen of LED gasontladingslampen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. De meest voorkomende modellen zijn de metaal halogeenlampen, hoge druk natrium lampen en de lage druk natrium lampen. De metaal halogeenlampen schijnen wit licht uit, hoge druk lampen meer gelig licht en lage druk extra warm wit licht. Verschillende merken bieden deze lampen aan, zoals Philips en Osram.

Waar zijn ze te koop?

De gasontladingslampen zijn verkrijgbaar op verschillende plekken. Vooral online is er een groot aanbod, maar sommige bouwwinkels verkopen het ook. De lampen zijn zelfs tweedehands verkrijgbaar, maar let er dan wel op dat alles in orde is, want de lampen kunnen dus giftige stoffen bevatten. Let bij het aanschaffen van de lamp ook op de fitting/lampvoet.

 

Nieuwe look plakfolie
Wonen

Een nieuwe look met plakfolie

Heb je een kast of tafel waar je op uitgekeken bent maar is deze nog wel in goede staat? Gooi deze dan niet gelijk bij het oud vuil maar geef deze een nieuwe look! Vaak wordt er gelijk naar verf gegrepen maar dat is een hoop gedoe en het blijft best lang stinken. Ook kun […]

Lees meer
Is brievenbus verplicht
Wonen

Is een brievenbus verplicht?

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over! Soorten […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer