Gasontladingslamp kopen? Hier de uitleg en de voordelen!

Gasontladingslamp kopen Hier de uitleg en de voordelen

Gasontladingslampen vind je eigenlijk overal en ze worden steeds vaker gekocht. Helaas weten veel mensen niet wat het is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wil jij een gasontladingslampen kopen, maar weet je niet precies wat het is? In deze blog leggen wij uit wat precies gasontladingslampen zijn, de voordelen ervan, welke verschillende soorten zijn en waar je deze kan kopen.

Wat zijn gasontladingslampen?

Doordat gasontladingslampen onder druk staan van geïoniseerd gas, stralen ze een grote hoeveelheid licht uit. Deze verlichting wordt onder meer gebruikt als straatverlichting, voor autolampen, stadions, magazijnverlichting en winkelverlichting (met hoge plafonds), omdat ze een grote hoeveelheid licht uitstralen. De lamp bestaat uit een ontladingsbuis waarbij het bestand is tegen de hoge temperaturen van lampen. Om de lamp te laten werken is het belangrijk om te weten dat je een voorschakelapparaat (VSA) nodig hebt. De lampen gaan minimaal 15.000 uur mee en zijn efficiënt.

Voordelen van gasontladingslampen

Naast dat de lampen efficiënt zijn, zijn er nog een aantal andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het een ideale lichtbron is als het gaat om het uitstralen van helder licht. De helderheid zorgt ervoor dat het uitgestraalde licht zeer hoog is, waardoor de kleur van de objecten zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven. Een ander voordeel is dat sommige gasontladingslampen dimbaar zijn. Hiermee kan je het licht in de ruimte minder fel maken wanneer jij dat wilt.

Gasontladingslampen zijn goedkoper in vergelijking met LED gasontladingslampen, maar over het algemeen zijn LED gasontladingslampen veel milieuvriendelijker, er zijn minder gevaarlijke stoffen en zijn op langere termijn een betere investering.

Welke soorten gasontladingslampen zijn er?

Zoals eerdergenoemd kan je kiezen uit normale gasontladingslampen of LED gasontladingslampen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. De meest voorkomende modellen zijn de metaal halogeenlampen, hoge druk natrium lampen en de lage druk natrium lampen. De metaal halogeenlampen schijnen wit licht uit, hoge druk lampen meer gelig licht en lage druk extra warm wit licht. Verschillende merken bieden deze lampen aan, zoals Philips en Osram.

Waar zijn ze te koop?

De gasontladingslampen zijn verkrijgbaar op verschillende plekken. Vooral online is er een groot aanbod, maar sommige bouwwinkels verkopen het ook. De lampen zijn zelfs tweedehands verkrijgbaar, maar let er dan wel op dat alles in orde is, want de lampen kunnen dus giftige stoffen bevatten. Let bij het aanschaffen van de lamp ook op de fitting/lampvoet.

 

De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting
Wonen

De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting

TL verlichting kom je tegenwoordig overal wel tegen, voornamelijk in grote ruimtes waar veel licht nodig is. Er zijn verschillende soorten TL verlichting, maar steeds meer bedrijven stappen over op LED TL verlichting, omdat dit veel voordelen heeft. Overweeg jij om LED TL verlichting te nemen? Hier zetten we de vijf grootste voordelen van LED […]

Lees meer
zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen
Wonen

Zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen

Heb je een bakstenen buitenmuur die je wilt schilderen? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Goed nieuws! In dit artikel leggen we je in drie stappen uit hoe je een buitenmuur moet schilderen. Stap 1: een goede voorbereiding Het is belangrijk om het verven van je muur goed voor te bereiden. Dit […]

Lees meer
betekenis belangrijke makelaarsbegrippen
Wonen

Betekenis belangrijke makelaarsbegrippen

Het staat vaak achter de prijs van een woning: k.k. Wat betekent deze afkorting eigenlijk? Deze en andere vragen veel gestelde vragen worden hieronder door ons beantwoord. Wat betekenen Kosten Koper en Vrij Op Naam Kosten Koper (k.k)Als u een bestaande woning koopt, krijgt u te maken met Kosten Koper (K.K.). Hierbij gaat het om […]

Lees meer