Gasontladingslamp kopen? Hier de uitleg en de voordelen!

Gasontladingslamp kopen Hier de uitleg en de voordelen

Gasontladingslampen vind je eigenlijk overal en ze worden steeds vaker gekocht. Helaas weten veel mensen niet wat het is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wil jij een gasontladingslampen kopen, maar weet je niet precies wat het is? In deze blog leggen wij uit wat precies gasontladingslampen zijn, de voordelen ervan, welke verschillende soorten zijn en waar je deze kan kopen.

Wat zijn gasontladingslampen?

Doordat gasontladingslampen onder druk staan van geïoniseerd gas, stralen ze een grote hoeveelheid licht uit. Deze verlichting wordt onder meer gebruikt als straatverlichting, voor autolampen, stadions, magazijnverlichting en winkelverlichting (met hoge plafonds), omdat ze een grote hoeveelheid licht uitstralen. De lamp bestaat uit een ontladingsbuis waarbij het bestand is tegen de hoge temperaturen van lampen. Om de lamp te laten werken is het belangrijk om te weten dat je een voorschakelapparaat (VSA) nodig hebt. De lampen gaan minimaal 15.000 uur mee en zijn efficiënt.

Voordelen van gasontladingslampen

Naast dat de lampen efficiënt zijn, zijn er nog een aantal andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het een ideale lichtbron is als het gaat om het uitstralen van helder licht. De helderheid zorgt ervoor dat het uitgestraalde licht zeer hoog is, waardoor de kleur van de objecten zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven. Een ander voordeel is dat sommige gasontladingslampen dimbaar zijn. Hiermee kan je het licht in de ruimte minder fel maken wanneer jij dat wilt.

Gasontladingslampen zijn goedkoper in vergelijking met LED gasontladingslampen, maar over het algemeen zijn LED gasontladingslampen veel milieuvriendelijker, er zijn minder gevaarlijke stoffen en zijn op langere termijn een betere investering.

Welke soorten gasontladingslampen zijn er?

Zoals eerdergenoemd kan je kiezen uit normale gasontladingslampen of LED gasontladingslampen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. De meest voorkomende modellen zijn de metaal halogeenlampen, hoge druk natrium lampen en de lage druk natrium lampen. De metaal halogeenlampen schijnen wit licht uit, hoge druk lampen meer gelig licht en lage druk extra warm wit licht. Verschillende merken bieden deze lampen aan, zoals Philips en Osram.

Waar zijn ze te koop?

De gasontladingslampen zijn verkrijgbaar op verschillende plekken. Vooral online is er een groot aanbod, maar sommige bouwwinkels verkopen het ook. De lampen zijn zelfs tweedehands verkrijgbaar, maar let er dan wel op dat alles in orde is, want de lampen kunnen dus giftige stoffen bevatten. Let bij het aanschaffen van de lamp ook op de fitting/lampvoet.

 

waarom latex spuiten
Wonen

Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe […]

Lees meer
latex spuiten
Wonen

Wat is latex spuiten?

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten. Latex spuiten – hoe werkt dat? Door het gebruik van een pomp wordt de […]

Lees meer
voordelen latex spuiten
Wonen

De voordelen van latex spuiten

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je huis of het kantoorgebouw te schilderen of wil je het opknappen. Vaak kost dit veel moeite en tijd. Ook weten mensen meestal niet hoe ze dit het beste aan kunnen pakken Wil je je woning, bedrijfsruimte of loods laten verven, maar weet je niet hoe […]

Lees meer