Gasontladingslamp kopen? Hier de uitleg en de voordelen!

Gasontladingslamp kopen Hier de uitleg en de voordelen

Gasontladingslampen vind je eigenlijk overal en ze worden steeds vaker gekocht. Helaas weten veel mensen niet wat het is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wil jij een gasontladingslampen kopen, maar weet je niet precies wat het is? In deze blog leggen wij uit wat precies gasontladingslampen zijn, de voordelen ervan, welke verschillende soorten zijn en waar je deze kan kopen.

Wat zijn gasontladingslampen?

Doordat gasontladingslampen onder druk staan van geïoniseerd gas, stralen ze een grote hoeveelheid licht uit. Deze verlichting wordt onder meer gebruikt als straatverlichting, voor autolampen, stadions, magazijnverlichting en winkelverlichting (met hoge plafonds), omdat ze een grote hoeveelheid licht uitstralen. De lamp bestaat uit een ontladingsbuis waarbij het bestand is tegen de hoge temperaturen van lampen. Om de lamp te laten werken is het belangrijk om te weten dat je een voorschakelapparaat (VSA) nodig hebt. De lampen gaan minimaal 15.000 uur mee en zijn efficiënt.

Voordelen van gasontladingslampen

Naast dat de lampen efficiënt zijn, zijn er nog een aantal andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het een ideale lichtbron is als het gaat om het uitstralen van helder licht. De helderheid zorgt ervoor dat het uitgestraalde licht zeer hoog is, waardoor de kleur van de objecten zo natuurlijk mogelijk worden weergegeven. Een ander voordeel is dat sommige gasontladingslampen dimbaar zijn. Hiermee kan je het licht in de ruimte minder fel maken wanneer jij dat wilt.

Gasontladingslampen zijn goedkoper in vergelijking met LED gasontladingslampen, maar over het algemeen zijn LED gasontladingslampen veel milieuvriendelijker, er zijn minder gevaarlijke stoffen en zijn op langere termijn een betere investering.

Welke soorten gasontladingslampen zijn er?

Zoals eerdergenoemd kan je kiezen uit normale gasontladingslampen of LED gasontladingslampen. Daarnaast zijn er ook verschillende modellen verkrijgbaar. De meest voorkomende modellen zijn de metaal halogeenlampen, hoge druk natrium lampen en de lage druk natrium lampen. De metaal halogeenlampen schijnen wit licht uit, hoge druk lampen meer gelig licht en lage druk extra warm wit licht. Verschillende merken bieden deze lampen aan, zoals Philips en Osram.

Waar zijn ze te koop?

De gasontladingslampen zijn verkrijgbaar op verschillende plekken. Vooral online is er een groot aanbod, maar sommige bouwwinkels verkopen het ook. De lampen zijn zelfs tweedehands verkrijgbaar, maar let er dan wel op dat alles in orde is, want de lampen kunnen dus giftige stoffen bevatten. Let bij het aanschaffen van de lamp ook op de fitting/lampvoet.

 

Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer
Vensterbank opvroolijken met bloemen
Wonen

Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in […]

Lees meer
Onmisbare kantoorartikelen voor elk kantoor
Wonen

Onmisbare kantoorartikelen die elk kantoor nodig heeft

Als je van plan bent om een kantoor in te richten dan zijn er  natuurlijk een paar artikelen onmisbaar. Het is soms nog een hele zoektocht naar wat je allemaal wel en niet nodig hebt. We hebben voor jou uitgezocht welke kantoorartikelen je echt niet kan missen in je kantoor. Een mooie en comfortabele kantoorinrichting […]

Lees meer