Heg knippen

heg knippen

Een groene haag rondom de tuin biedt op natuurlijke wijze privacy. Vanaf het voorjaar beginnen hagen weer te groeien. Als je de haag ‘mooi strak’ wilt houden, is het raadzaam om regelmatig te snoeien.

Bijkomend voordeel is dat de haag dan goed vertakt en mooi dicht wordt. De elektrische heggenschaar EasiCut 420 van Flymo is een ideaal hulpmiddel. De haag blijft perfect in model en biedt een strak en natuurlijk aanzicht. 

Handige handgreep

Met de krachtige elektrische EasiCut 420 heggenschaar van Flymo werk je gemakkelijk en veilig. De heggenschaar heeft een unieke, T-vormige handgreep waardoor zowel verticaal als horizontaal snoeien een fluitje van een cent wordt. Het gebruik van ladders wordt bovendien geminimaliseerd omdat de lichtgewicht heggenschaar door de ergonomisch ontwikkelde achterhandgreep perfect geschikt is om moeilijk bereikbare takken gemakkelijk en comfortabel te snoeien.

Dankzij de transparante handbeschermingskap houd je steeds goed zicht op het snoeiwerk. De EasiCut 420 heeft een meslengte van 42 centimeter. Het per ongeluk doorsnijden van het snoer behoort gelukkig tot het verleden want de riemclip en het krulsnoer zorgen ervoor dat de verlengkabel nooit in de buurt van de knipbalk komt.

Tip

Leg voor het snoeien een oud kleed (of gordijn) onder de haag. Als je klaar bent met snoeien is het verzamelen en afvoeren van het snoeiafval eenvoudig.

Samengevat

  • In het voorjaar beginnen de hagen weer te groeien
  • Snoei de haag regelmatig om het geheel mooi strak te houden
  • De haag vertakt dan ook goed en blijft mooi dicht 

de leukste meubels voor in de tuin
Tuin

De leukste meubels voor in de tuin!

Met mooie tuinmeubels laat je je tuin er niet alleen prachtig uit zien, het is ook comfortabel en dé plek om tot rust te komen. Vooral in de zomer is het heerlijk om te kunnen genieten in een mooie tuin. Daarom zijn de juiste tuinmeubels belangrijk. Er is een groot aanbod tuinmeubels in allerlei verschillende […]

Lees meer
Azalea
Tuin

Azalea

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee.Maak kennis met de Tuinplant van de maand maart. […]

Lees meer
tips voor luie tuinier
Tuin

Tips voor de luie tuinier

Een mooie tuin, dat willen we allemaal wel. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Speciaal voor de luie tuinmannen en tuinvrouwen geven we hier tips. Kies voor kunstgras Bij veel mensen is een mooi gazon nog steeds de basis van de tuin. Maar een gazon kost wel veel tijd aan onderhoud. Zeker in de […]

Lees meer