Heg knippen

heg knippen

Een groene haag rondom de tuin biedt op natuurlijke wijze privacy. Vanaf het voorjaar beginnen hagen weer te groeien. Als je de haag ‘mooi strak’ wilt houden, is het raadzaam om regelmatig te snoeien.

Bijkomend voordeel is dat de haag dan goed vertakt en mooi dicht wordt. De elektrische heggenschaar EasiCut 420 van Flymo is een ideaal hulpmiddel. De haag blijft perfect in model en biedt een strak en natuurlijk aanzicht. 

Handige handgreep

Met de krachtige elektrische EasiCut 420 heggenschaar van Flymo werk je gemakkelijk en veilig. De heggenschaar heeft een unieke, T-vormige handgreep waardoor zowel verticaal als horizontaal snoeien een fluitje van een cent wordt. Het gebruik van ladders wordt bovendien geminimaliseerd omdat de lichtgewicht heggenschaar door de ergonomisch ontwikkelde achterhandgreep perfect geschikt is om moeilijk bereikbare takken gemakkelijk en comfortabel te snoeien.

Dankzij de transparante handbeschermingskap houd je steeds goed zicht op het snoeiwerk. De EasiCut 420 heeft een meslengte van 42 centimeter. Het per ongeluk doorsnijden van het snoer behoort gelukkig tot het verleden want de riemclip en het krulsnoer zorgen ervoor dat de verlengkabel nooit in de buurt van de knipbalk komt.

Tip

Leg voor het snoeien een oud kleed (of gordijn) onder de haag. Als je klaar bent met snoeien is het verzamelen en afvoeren van het snoeiafval eenvoudig.

Samengevat

  • In het voorjaar beginnen de hagen weer te groeien
  • Snoei de haag regelmatig om het geheel mooi strak te houden
  • De haag vertakt dan ook goed en blijft mooi dicht 

Azalea
Tuin

Azalea

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee.Maak kennis met de Tuinplant van de maand maart. […]

Lees meer
tips voor luie tuinier
Tuin

Tips voor de luie tuinier

Een mooie tuin, dat willen we allemaal wel. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Speciaal voor de luie tuinmannen en tuinvrouwen geven we hier tips. Bloemen in een bakje Breng kleur in de tuin zonder last van de rug te krijgen middels kant-en-klare plantenbakken. Veel tuincentra bieden een steeds groter assortiment hierin aan. Hangmanden […]

Lees meer
tips voor planten bloemen in voorjaar
Tuin

Tips voor planten en bloemen in het voorjaar

Dat het voorjaar is bijna aangebroken, is goed aan de tuin af te lezen. Struiken en bomen krijgen fris groen blad en de eerste tulpen zijn al te bewonderen. Weg met de grauwsluier, want het is de tijd om de tuin en het balkon flink op te vrolijken met kleurige planten en heesters. Bladkleur en […]

Lees meer