Hoe groot moet een badkamer zijn?

hoe groot moet een badkamer zijn

Het antwoord op deze vraag is in de eerste instantie afhankelijk van het aantal personen dat er gebruik van gaat maken en wat je allemaal in uw badkamer wenst aan sanitair.

Indeling van de badkamer

Een gemiddelde badkamer is ongeveer 8 à 9 m². Het voordeel van een ruime badkamer is dat er tegelijkertijd 2 of 3 personen gebruik van kunnen maken en je langs elkaar kunt lopen zonder aan de kant te moeten gaan voor elkaar.

Daarnaast is een ruime badkamer fijn voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken. Heb je niet al teveel ruimte in uw huis, dan is een badkamer van ongeveer 2,5 m breed en 3,5 m lang zeker voldoende.

Tip: badkamer groter laten lijken

Er zijn een aantal mogelijkheden om je kleine badkamer iets groter te laten lijken dan hij werkelijk is. Wij raden aan kasten en hoge delen niet in het blikveld te plaatsen bij binnenkomst.

Daarnaast adviseren we een spiegel op te hangen in de badkamer, daarmee wordt namelijk een optische illusie gecreëerd waardoor de badkamer groter lijkt dan hij eigenlijk is. Hoe groter de spiegel, hoe meer meters je er zelfs bij lijkt te krijgen. Maar denk ook aan een douchecabine van glas, zo wordt de badkamer niet hokkerig.

Vraag om raad bij de klantenservice

Heb jij een kleine badkamer en wil je weten hoe je deze het beste kunt inrichten maar twijfel je? Dan kun je ook contact opnemen met de klantenservice van desbetreffende bedrijven. Zo kun je de Ikea klantenservice bellen voor goede tips over wat wel en niet mogelijk is in je badkamer en hoe je deze optisch groter kunt laten lijken!

Op zoek naar een badkamer? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden van Badstudio Elly Houben.