In de collectie: exclusieve handgemaakte bijzettafels

Als Veeda zijn we continu bezig met onze collectie. Zo proberen we de collectie natuurlijk uit te breiden, maar hierbij is het heel belangrijk om rekening te houden met balans. We willen namelijk niet alleen maar tafels of kasten aanbieden, de collectie moet ons inziens divers zijn, een hele inrichting omvatten.

Een meubelmaker is veelal bezig met maatwerkprojecten, meubels exact naar wens passend maken. Daarnaast ontwerpen meubelmakers, zoals op Veeda is te zien, zelfstandig nieuwe meubels zonder directe input van een klant. In veel gevallen gaat het om grotere meubelstukken zoals een kast of tafel. Gelukkig zijn er ook meubelmakers die tussen al het passen en meten door ook tijd vinden om kleinere meubels te ontwerpen, zoals een bijzettafel.

Als een meubelmaker een bijzettafel ontwerpt en vervaardigt is het vaak een kleiner project wat hij of zij naast zijn of haar grotere projecten doet. Vaak ook uit liefde voor het materiaal, als een klein passieproject of om nog wat extra’s te doen met overgebleven materiaal van een groter project. Hoe het ook zij, deze kleine, intieme projecten leveren doorgaans prachtige unica op.

De bijzettafel van Antica van David van Mameren.  Voor €479.

Een exclusieve bijzettafel: de Antica van David van Mameren

“Voor de bijzettafel heb ik het materiaal als uitgangspunt genomen. De gefineerde stukken zijn allemaal resten van verschillende projecten. Normaal gesproken zou alles weggegooid worden want elk stuk op zich is te klein om nog iets van te maken.” Aldus meubelmaker David van Mameren over zijn unieke Antica bijzettafel.

De Antica laat perfect ziet dat ook van restmateriaal een uniek meubel gemaakt kan worden. Daarnaast zie je in dit bijzettafeltje heel mooi de diversiteit van hout in al zijn kleuren en soorten.

De Antica bijzettafel is verkrijgbaar in drie uitvoeringen en in diverse maten. Voor €479 heb je een unieke, exclusieve en handgemaakte bijzettafel van David van Mameren.

collectie-knop

DSC_6418

Een kunstige bijzettafel: de ZigZag van Casper Rutges

In 1932 ontwierp Gerrit Rietveld de zigzagstoel voor het Rietveld Schröderhuis. Ondanks dit dat alweer 80 jaar geleden is, inspireert het werk van Rietveld nog steeds. Ook Casper liet zich inspireren. Casper koos echter niet voor een stoel, maar voor een bijzettafel. Een moderne ambachtelijke bijzettafel die perfect gebruikt kan worden om een mooi object op te plaatsen of om gewoon de krant (of iPad) op te leggen.

Deze bijzettafel van Casper laat mooi zien dat er geen frictie zit tussen ambachtelijk en modern. Casper gebruikt een fraaie ambachtelijke pennenverbinding, maar het geheel is modern en strak vormgegeven. Naast dat dit er gewoon erg mooi uitziet versterkt het ook nog eens het geheel.

De ZigZag bijzettafel is ook in drie uitvoeringen verkrijgbaar en wordt voor een standaardprijs aangeboden van €235.

collectie-knop

DSC_0920

De luxe bijzettafel: de Deco I van Maartje van Deursen

Het idee voor deze bijzettafeltjes was om met minieme middelen een handig klein bijzettafeltje te maken dat eenvoudig verplaatsbaar en stapelbaar is. Maartje kwam uiteindelijk op het huidige ontwerp uit. Zowel het hout als het staal is een centimeter dik. Deze lichtgewicht tafeltjes zijn ook weer voorzien, kenmerkend voor Maartje, van prachtig getekend en afgewerkt hout uit de opslag van Maartje.

De bijzettafeltjes zijn erg minimalistisch, maar details spreken boekdelen. Ze geven een kijkje in de ambachtelijke kunde van Maartje. Al haar meubels staan symbool voor dit mystieke ambachtelijke proces waar geen stempel op is te plakken. Er is en blijft een connectie, een verbondenheid met hout en de natuur.

De Deco I is verkrijgbaar vanaf €414 in een zestal houtsoorten.

collectie-knop

Veeda-161

De unieke bijzettafel: de zZet van Ep Bordewijk

“Los van elkaar zijn het een bijzettafel en een krukje (of twee bijzettafels), in elkaar geschoven is het een bijzettafel met opbergplank voor kranten en tijdschriften.” zegt Ep als we hem vragen naar de specifieke functie van beide tafeltjes. Met dit meubelstuk levert Ep een vernieuwend, duurzaam en eigentijds werk af en bewijst Ep zijn kwaliteit als ambachtelijke meubelmaker.

Ep wil zijn stijl blijven ontwikkelen en het liefst continu nieuwe meubels maken en deze vervolgens perfectioneren. Zo kenmerkt Ep zijn eigen stijl ook: “continu blijven doorgaan en doorontwikkelen totdat je de juiste methode hebt gevonden.” En dat is met deze unieke bijzettafel niet anders.

Deze bijzondere bijzettafels zijn verkrijgbaar in diverse maten en houtsoorten, al vanaf €835 handgemaakt door meubelmaker Ep.

collectie-knop