Is een brievenbus verplicht?

Is brievenbus verplicht

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over!

Soorten brievenbussen

Er zijn verschillende soorten brievenbussen waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur maar ook van de ruimte die je hebt. Hieronder vind je enkele opties waar vaak uit gekozen wordt:

  • Vrijstaande brievenbussen: Deze worden meestal geplaatst op een statief of verwerkt in de grond. Dit is een bus die vaak gebruikt wordt bij een lange oprit of woning met een stuk voortuin.
  • Ingebouwde brievenbussen: Deze worden in de muur gemonteerd bij de ingang van het huis. Ze bieden vaak een strakke en ge├»ntegreerde uitstraling. De ingebouwde variant wordt ook vaak gebruikt bij appartementen of bedrijfsgebouwen.
  • Wandbrievenbussen: Deze worden bevestigd aan het huis zelf, meestal naast de voordeur. Dit maakt het erg makkelijk om de post op te halen!
  • Pakketbrievenbussen: Dit zijn speciale brievenbussen die groot genoeg zijn om pakketten te ontvangen. Ze hebben vaak een apart vak voor pakketten en een klep voor brievenbuspost. Ben je iemand die vaak pakketjes besteld? Dan kan dit nog wel eens een goede investering zijn.

Ben je nog op zoek naar een passende brievenbus of wil je er meer over weten? Bij de webshop www.brievenbuswebshop.nl vind je een uitgebreid assortiment aan brievenbussen. Ook hebben zij veel accessoires omtrent brievenbussen.

Hoe ver mag de brievenbus van de weg af staan?

Naast het kiezen van de juiste brievenbus, moet je ook rekening houden met de regels tot hoever een brievenbus vanaf de weg mag staan. Hier zijn een aantal algemene richtlijnen:

  • De brievenbus moet zich binnen 10 meter vanaf de openbare weg bevinden. Dit heeft te maken met dat de postbode niet verder dan deze afstand naar jouw brievenbus hoeft te lopen. Als iedereen zijn brievenbus op een verre afstand heeft staan, kan de postbode niet alle post bezorgen op een dag.
  • Sommige regio’s hebben specifieke voorschriften over de hoogte waarop een brievenbus moet worden geplaatst. Dit heeft te maken met de toegankelijkheid voor de postbode.
  • Zorg ervoor dat je contact opneemt met jouw lokale autoriteiten of gemeente. Zo weet je zeker dat je aan alle regels voldoet voordat je jouw brievenbus installeert.

Nieuwe look plakfolie
Wonen

Een nieuwe look met plakfolie

Heb je een kast of tafel waar je op uitgekeken bent maar is deze nog wel in goede staat? Gooi deze dan niet gelijk bij het oud vuil maar geef deze een nieuwe look! Vaak wordt er gelijk naar verf gegrepen maar dat is een hoop gedoe en het blijft best lang stinken. Ook kun […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer
Vensterbank opvroolijken met bloemen
Wonen

Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in […]

Lees meer