Op bezoek bij meubelmaker Casper Rutges

Meubelmaker Casper Rutges is gevestigd in het kleine plaatsje Deurningen in het oosten van Nederland. Ondanks dat we al twee keer eerder bij hem zijn geweest, blijf het lastig om zijn meubelmakerij, in een keer, te vinden. Midden in de natuur, bijna op de grens met Duitsland. Ongetwijfeld is deze landelijke omgeving, waar het hout letterlijk voor het oprapen ligt, een enorme inspiratie van meubelmaker Casper.

We lopen een hele dag met meubelmaker Casper mee, gedurende deze dag werkt hij aan een tafel en vertelt hij ons alles over ambacht, kwaliteit en aandacht. Vooral kwaliteit is een belangrijk begrip voor Casper. Alles wat Casper doet draait om het waarborgen van zijn eigen hoge kwaliteitseisen. En natuurlijk wil hij “gewoon mooie dingen maken.”

In de onderstaande korte documentaire zie je onze dag samen met Casper. Alles wat we deze dag zien en horen straalt modern ambacht met een groen randje uit. Casper is volgens ons dan ook het perfecte voorbeeld van een meubelmaker die traditionele kunde nieuw leven inblaast en het vak verrijkt met duurzaamheid en respect voor de omgeving.

Break