Tips verlichting slaapkamer

tips verlichting slaapkamer

Afhankelijk van de nevenfuncties waarvoor de slaapkamer naast het rusten dient, is verschillende verlichting nodig.

Is er geen aparte kleedkamer, dan is een heldere algemene verlichting aan te raden. Ook wanneer er bijvoorbeeld gestreken wordt, is dit aan te raden. Voor een ontspannen sfeer kan een dimmer de heldere basisverlichting verminderen.
 
Daarnaast kan er gekozen worden voor lampen bij het hoofdeinde van het bed die ontstoken kunnen worden wanneer de algemene verlichting te fel is.

Leeslampjes

Wanneer men leest voor het slapen gaan, geeft een lamp bij het hoofdeinde een wat rustgevender, intiemere sfeer dan een felle lamp die de hele kamer verlicht.

Nadeel van een gedecoreerde lampenkap is dat deze kleine schaduwpartijen kan veroorzaken die storend kunnen zijn bij het lezen. Hoewel ze dus zeker een esthetische waarde hebben, kan de voorkeur uitgaan naar een egale lampenkap.

In plaats van staande lampen op het nachtkastje kan er gekozen worden voor scharnierende lampen. Deze lampen hebben echter een meer professionelere, aan kantoor associërende uitstraling. Voordeel is wel dat de lichtbundel heel gericht is.

Het is handig de algemene verlichting zowel bij de ingang als bij het bed uit te kunnen schakelen. Dubbele schakelaars dragen erg bij aan het gebruikersgemak.

tapijt in de slaapkamer
Slaapkamer

Tapijt in de slaapkamer

Comfort, sfeer en luxe zijn steekwoorden die in de koudste maanden van het jaar extra van toepassing zijn op ons interieur, vooral in de slaapkamer! Warm en zacht We hullen onszelf in een warme cocon, met winterdekbed en wollen sprei voor een weelderig winterbed. Hier mag tapijt niet ontbreken! Het houdt de slaapkamer niet alleen […]

Lees meer