Tips voor de luie tuinier

tips voor luie tuinier

Een mooie tuin, dat willen we allemaal wel. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Speciaal voor de luie tuinmannen en tuinvrouwen geven we hier tips.

Kies voor kunstgras

Bij veel mensen is een mooi gazon nog steeds de basis van de tuin. Maar een gazon kost wel veel tijd aan onderhoud. Zeker in de zomer moet het gras eens per week of per twee weken gemaaid worden. Daarnaast is het ook verstandig om het gras bij hoge temperaturen te sproeien zodat het geen bruine plekken krijgt. Als je kiest voor kunstgras, dan wordt je leven een stuk makkelijker! Zeker als je het kunstgras niet zelf gaat leggen, maar dit uitbesteed aan een hovenier. Vaak gaat dit sneller, wordt het resultaat mooier en kunnen zij het gras voordeliger inkopen bij een kunstgras groothandel zoals Europe Grass. Op die manier geniet jij van een mooi gazon zonder de lasten er van!

Bloemen in een bakje

Breng kleur in de tuin zonder last van de rug te krijgen middels kant-en-klare plantenbakken. Veel tuincentra bieden een steeds groter assortiment hierin aan.

Hangmanden

Zeker wanneer de tuin niet zo groot is, zijn hangmanden de ideale oplossing. Hang ze in een groep je bij elkaar voor extra effect.

De hangmanden kunnen het hele jaar er mooi uitzien. Vul ze in de zomer met weelderige bloemen voor een ware bloemenwaterval, in de herfst winter met groene planten en in de lente met vrolijke lentebloemen. Tropische planten en grassen hebben een professionele uitstraling en de altijd bloeiende petunia geeft een vrolijk accent.

Bloembollen

Bloembollen zijn makkelijk en goedkoop. Koop een elektrische boor, graaf er gaatjes mee van zo’n tien centimeter (zie zakje) en leg de bolletjes er in. Zo heb je een prachtig bloeiende tuin zonder vieze vingers!

Plant lentebloemen in de herfst als het lekker koel is. Zomerbloemen worden geplant in de lente als de vorst uit de grond is.

Zaadjes

Eenjarige zaden zijn niet alleen goedkoop, ze zijn ook erg makkelijk te planten. Na

de laatste vorst kun je ze eenvoudigweg zaaien.

Zelfzaaiende eenjarige planten zijn nog makkelijker. Ze laten de zaadjes aan het eind van het groeiseizoen zelf vallen en komen het volgende jaar dus terug.

Ridderspoor is een voorbeeld van een makkelijke plant. Andere aanraders zijn de kleurrijke Leeuwenbekjes, de eetbare Oost-Indische kers en het rijk bloeiende Schildzaad.

de leukste meubels voor in de tuin
Tuin

De leukste meubels voor in de tuin!

Met mooie tuinmeubels laat je je tuin er niet alleen prachtig uit zien, het is ook comfortabel en dé plek om tot rust te komen. Vooral in de zomer is het heerlijk om te kunnen genieten in een mooie tuin. Daarom zijn de juiste tuinmeubels belangrijk. Er is een groot aanbod tuinmeubels in allerlei verschillende […]

Lees meer
Azalea
Tuin

Azalea

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee.Maak kennis met de Tuinplant van de maand maart. […]

Lees meer
tips voor planten bloemen in voorjaar
Tuin

Tips voor planten en bloemen in het voorjaar

Dat het voorjaar is bijna aangebroken, is goed aan de tuin af te lezen. Struiken en bomen krijgen fris groen blad en de eerste tulpen zijn al te bewonderen. Weg met de grauwsluier, want het is de tijd om de tuin en het balkon flink op te vrolijken met kleurige planten en heesters. Bladkleur en […]

Lees meer