Tips voor planten en bloemen in het voorjaar

tips voor planten bloemen in voorjaar

Dat het voorjaar is bijna aangebroken, is goed aan de tuin af te lezen. Struiken en bomen krijgen fris groen blad en de eerste tulpen zijn al te bewonderen. Weg met de grauwsluier, want het is de tijd om de tuin en het balkon flink op te vrolijken met kleurige planten en heesters.

Bladkleur en -vorm

Vaste planten zijn het hele jaar mooi en vrijwel onmisbaar in elke tuin. Door te kiezen voor bladhoudende heesters zorg je ervoor dat de tuin gedurende het hele jaar een groene basis heeft. Dat is absoluut niet saai want de verschillende bladvormen en groentinten zorgen voor veel dynamiek.

Een bekende heester met opvallende, glanzende bladeren is de Rhododendron. Deze tuintopper laat bovendien in mei haar imposante bloemen zien in de mooiste kleuren van dieppaars tot heel zachtroze.

Een van de weinige klimplanten die het hele jaar door haar frisgroene blad houdt is de Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides). In de zomermaanden verschijnen er kleine witte bloemen die ook een heerlijke geur afgeven.

Kleurrijk groen

Vooral in een kleine tuin of op een balkon zijn planten met een lange bloeitijd heel waardevol.

Een plant die onvermoeibaar doorbloeit, is de blauw bloeiende klokjesbloem (Campanula Addenda ‘Blue Planet‘). Van regen en wind trekt deze klokjesbloem zich niets aan en de plant hoeft ook niet in de volle zon te staan.

Voor volop kleur zijn kuipplanten als Mandevilla ‘Rio’ en Solanum jasminoides echte aanraders. Deze planten weten werkelijk niet van ophouden, want de bloei start in april en gaat tot in de nazomer door.

Azalea
Tuin

Azalea

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee.Maak kennis met de Tuinplant van de maand maart. […]

Lees meer
tips voor luie tuinier
Tuin

Tips voor de luie tuinier

Een mooie tuin, dat willen we allemaal wel. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Speciaal voor de luie tuinmannen en tuinvrouwen geven we hier tips. Kies voor kunstgras Bij veel mensen is een mooi gazon nog steeds de basis van de tuin. Maar een gazon kost wel veel tijd aan onderhoud. Zeker in de […]

Lees meer
bloembollen planten
Tuin

Bloembollen planten

Nederland is een bloembollenland. Van heinde en ver komen toeristen in het voorjaar naar Nederland om een bezoek te brengen aan de Bollenstreek en de Keukenhof. Het zelf kweken van verse groenten en kruiden  is de laatste jaren steeds populairder geworden. In het voorjaar kunnen tomaten, courgettes en kruiden als bieslook en peterselie geplant worden om […]

Lees meer