Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Vensterbank opvroolijken met bloemen

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in te zetten. Wanneer kies je voor welke bloempot en welke plant zet je erin?

Welke groene planten kunnen er op de vensterbank?

Een vensterbank zit vaak boven de verwarming. Van een verwarming komt zeker in de wintermaanden warmte af. Niet alle planten die in bloempotten op de vensterbank staan kunnen tegen deze warmte. Er zijn een aantal plantensoorten die er wel goed tegen kunnen. Dit zijn onder andere de graslelie, vetplantjes, cactussen en de Hoya of ook wel hartjes plant genoemd.

Ondanks dat dit planten zijn die goed tegen de warmte van een verwarming kunnen en dus perfect zijn voor op de vensterbank moet je wel met regelmaat controleren of dat ze nog wel voldoende water hebben. Doordat de verwarming aanstaat verdampt het water sneller en komen ze dus eerder zonder water te staan. Bepaalde planten houden er toch wel van om in ieder geval natte voetjes te hebben.

Welke bloeiende planten kunnen er in de vensterbank?

Wat groen in je vensterbank is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook leuk om wat bloeiende planten in je vensterbank neer te zetten. Zo is de potorchidee daar perfect voor, maar ook de kerstster kan prima in de vensterbank in een leuke bloempot neergezet worden. Andere bloeiende planten die het op die veelal warme plaats goed doen zijn de cyclaam en de potroos. Je kunt met deze planten dus leuk combineren met de groene kamerplant.

Zet niet te veel in je vensterbank

Het is hartstikke leuk om wat in je vensterbank neer te zetten, maar zorg er ook voor dat het niet te veel wordt. Wanneer het er overvol is, heb je de kans dat het al snel rommelig oogt. Zorg er ook voor dat de potten die je voor je planten kiest ook echt wel passen bij je interieur. Het is hartstikke leuk als je eens van iemand een plant krijgt met een pot, maar wanneer deze niet bij jouw interieur past zet deze plant dan over in een andere pot. Loop soms ook even je planten na of dat ze niet overgepot moeten worden om de huidige pot te klein is.

Nieuwe look plakfolie
Wonen

Een nieuwe look met plakfolie

Heb je een kast of tafel waar je op uitgekeken bent maar is deze nog wel in goede staat? Gooi deze dan niet gelijk bij het oud vuil maar geef deze een nieuwe look! Vaak wordt er gelijk naar verf gegrepen maar dat is een hoop gedoe en het blijft best lang stinken. Ook kun […]

Lees meer
Is brievenbus verplicht
Wonen

Is een brievenbus verplicht?

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over! Soorten […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer