Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Vensterbank opvroolijken met bloemen

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in te zetten. Wanneer kies je voor welke bloempot en welke plant zet je erin?

Welke groene planten kunnen er op de vensterbank?

Een vensterbank zit vaak boven de verwarming. Van een verwarming komt zeker in de wintermaanden warmte af. Niet alle planten die in bloempotten op de vensterbank staan kunnen tegen deze warmte. Er zijn een aantal plantensoorten die er wel goed tegen kunnen. Dit zijn onder andere de graslelie, vetplantjes, cactussen en de Hoya of ook wel hartjes plant genoemd.

Ondanks dat dit planten zijn die goed tegen de warmte van een verwarming kunnen en dus perfect zijn voor op de vensterbank moet je wel met regelmaat controleren of dat ze nog wel voldoende water hebben. Doordat de verwarming aanstaat verdampt het water sneller en komen ze dus eerder zonder water te staan. Bepaalde planten houden er toch wel van om in ieder geval natte voetjes te hebben.

Welke bloeiende planten kunnen er in de vensterbank?

Wat groen in je vensterbank is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook leuk om wat bloeiende planten in je vensterbank neer te zetten. Zo is de potorchidee daar perfect voor, maar ook de kerstster kan prima in de vensterbank in een leuke bloempot neergezet worden. Andere bloeiende planten die het op die veelal warme plaats goed doen zijn de cyclaam en de potroos. Je kunt met deze planten dus leuk combineren met de groene kamerplant.

Zet niet te veel in je vensterbank

Het is hartstikke leuk om wat in je vensterbank neer te zetten, maar zorg er ook voor dat het niet te veel wordt. Wanneer het er overvol is, heb je de kans dat het al snel rommelig oogt. Zorg er ook voor dat de potten die je voor je planten kiest ook echt wel passen bij je interieur. Het is hartstikke leuk als je eens van iemand een plant krijgt met een pot, maar wanneer deze niet bij jouw interieur past zet deze plant dan over in een andere pot. Loop soms ook even je planten na of dat ze niet overgepot moeten worden om de huidige pot te klein is.

Onmisbare kantoorartikelen voor elk kantoor
Wonen

Onmisbare kantoorartikelen die elk kantoor nodig heeft

Als je van plan bent om een kantoor in te richten dan zijn er  natuurlijk een paar artikelen onmisbaar. Het is soms nog een hele zoektocht naar wat je allemaal wel en niet nodig hebt. We hebben voor jou uitgezocht welke kantoorartikelen je echt niet kan missen in je kantoor. Een mooie en comfortabele kantoorinrichting […]

Lees meer
waarom latex spuiten
Wonen

Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe […]

Lees meer
latex spuiten
Wonen

Wat is latex spuiten?

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten. Latex spuiten – hoe werkt dat? Door het gebruik van een pomp wordt de […]

Lees meer