Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

waarom latex spuiten

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de voordelen van latex spuiten ten opzichte van latex aanbrengen met een roller? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Hoe werkt latex spuiten?

Latexverf is een oplossingsmiddelvrije en waterverdunbare verf die op muren en het plafond gebruikt werd. Standaard gebeurde het aanbrengen van deze verf via een roller. Tegenwoordig is het ook mogelijk om latex te laten spuiten. Met een speciale pomp wordt de latex onder hoge druk opgepompt en komt deze als een soort van verneveling op de muur terecht. Vaak kan de pomp direct op de emmer vastgemaakt worden. Hierdoor gaat er geen verf verloren door het eerst over te gieten op een ander apparaat.

Latex spuiten is sneller

Door de gebruikte techniek bij spuiten, kun je in kortere tijd grotere oppervlaktes voorzien van verf. Het werkt dus aanzienlijk sneller. Dit is fijn voor als je verbouwing onder tijdsdruk staat. Ook droogt de latex iets sneller als deze gespoten wordt.

Het resultaat is egaler

Als je een professional de muren en/of het plafond laat rollen met latex, dan zul je zien dat dit een mooi resultaat oplevert. Kies je echter voor spuiten, dan is het resultaat nog beter! Door latex te laten spuiten wordt de verf beter en egaler over de oppervlakte verdeeld. Hierdoor wordt het muren spuitwerk nog mooier en heb jij strak afgewerkte wanden. De voorwaarde is wel dat je kiest voor een vakman die weet wat hij doet en ook werkt met apparatuur en materialen van hoge kwaliteit.

Vaak goedkoper

Zeker als het gaat om grote oppervlakten dan zijn spuitwerk prijzen aanzienlijk goedkoper dan wanneer je muur laten rollen. Dit komt omdat spuiten minder arbeidsintensief is. Dat gaat ook hand in hand met het eerste voordeel dat het spuiten sneller is dan het rollen. Zeker als er meerdere ruimtes in een huis een likje verf nodig hebben zoals in een nieuwbouwhuis, dan kun je door te kiezen voor spuiten dus aanzienlijk op de kosten besparen!

Vensterbank opvroolijken met bloemen
Wonen

Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in […]

Lees meer
Onmisbare kantoorartikelen voor elk kantoor
Wonen

Onmisbare kantoorartikelen die elk kantoor nodig heeft

Als je van plan bent om een kantoor in te richten dan zijn er  natuurlijk een paar artikelen onmisbaar. Het is soms nog een hele zoektocht naar wat je allemaal wel en niet nodig hebt. We hebben voor jou uitgezocht welke kantoorartikelen je echt niet kan missen in je kantoor. Een mooie en comfortabele kantoorinrichting […]

Lees meer
latex spuiten
Wonen

Wat is latex spuiten?

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten. Latex spuiten – hoe werkt dat? Door het gebruik van een pomp wordt de […]

Lees meer