Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

waarom latex spuiten

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de voordelen van latex spuiten ten opzichte van latex aanbrengen met een roller? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Hoe werkt latex spuiten?

Latexverf is een oplossingsmiddelvrije en waterverdunbare verf die op muren en het plafond gebruikt werd. Standaard gebeurde het aanbrengen van deze verf via een roller. Tegenwoordig is het ook mogelijk om latex te laten spuiten. Met een speciale pomp wordt de latex onder hoge druk opgepompt en komt deze als een soort van verneveling op de muur terecht. Vaak kan de pomp direct op de emmer vastgemaakt worden. Hierdoor gaat er geen verf verloren door het eerst over te gieten op een ander apparaat.

Latex spuiten is sneller

Door de gebruikte techniek bij spuiten, kun je in kortere tijd grotere oppervlaktes voorzien van verf. Het werkt dus aanzienlijk sneller. Dit is fijn voor als je verbouwing onder tijdsdruk staat. Ook droogt de latex iets sneller als deze gespoten wordt.

Het resultaat is egaler

Als je een professional de muren en/of het plafond laat rollen met latex, dan zul je zien dat dit een mooi resultaat oplevert. Kies je echter voor spuiten, dan is het resultaat nog beter! Door latex te laten spuiten wordt de verf beter en egaler over de oppervlakte verdeeld. Hierdoor wordt het muren spuitwerk nog mooier en heb jij strak afgewerkte wanden. De voorwaarde is wel dat je kiest voor een vakman die weet wat hij doet en ook werkt met apparatuur en materialen van hoge kwaliteit.

Vaak goedkoper

Zeker als het gaat om grote oppervlakten dan zijn spuitwerk prijzen aanzienlijk goedkoper dan wanneer je muur laten rollen. Dit komt omdat spuiten minder arbeidsintensief is. Dat gaat ook hand in hand met het eerste voordeel dat het spuiten sneller is dan het rollen. Zeker als er meerdere ruimtes in een huis een likje verf nodig hebben zoals in een nieuwbouwhuis, dan kun je door te kiezen voor spuiten dus aanzienlijk op de kosten besparen!

Nieuwe look plakfolie
Wonen

Een nieuwe look met plakfolie

Heb je een kast of tafel waar je op uitgekeken bent maar is deze nog wel in goede staat? Gooi deze dan niet gelijk bij het oud vuil maar geef deze een nieuwe look! Vaak wordt er gelijk naar verf gegrepen maar dat is een hoop gedoe en het blijft best lang stinken. Ook kun […]

Lees meer
Is brievenbus verplicht
Wonen

Is een brievenbus verplicht?

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over! Soorten […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer