Wat is latex spuiten?

latex spuiten

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten.

Latex spuiten – hoe werkt dat?

Door het gebruik van een pomp wordt de latex omgetoverd van een vloeibare verf in een nevel. De spuit zorgt er vervolgens voor dat deze nevel op de muren of het plafond aangebracht kan worden. Als latex gespoten wordt is deze dunner dan wanneer deze met de roller aangebracht wordt. Hierdoor is ook het uiteindelijke resultaat egaler en gladder. Bovendien heb je ook geen kans om zogenaamde ‘banen’ te zien die je bij het gebruik van een roller soms wel op de muur kunt zien.

Misschien heb je ook al eens gehoor van airless spuiten. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van het toevoegen van lucht aan het spuitsysteem maar dat de latex puur gespoten wordt. Dit geeft een optimaal strak en egaal resultaat.

Tijd besparen door te spuiten

Voordat je de muur of het plafond gaat spuiten, is het belangrijk dat de rest afgeplakt wordt. De nevel kan zich namelijk verder verspreiden dan alleen op de desbetreffende muur. Dit kost wat extra tijd en moeite. Echter het spuiten aan zich is daarentegen weer veel sneller dan het latex verven met een roller. Op die manier bespaar je onderaan de streep aanzienlijk veel tijd als je kiest voor latex spuiten ten opzichte van rollen. En dit betekent ook dat de spuitwerk kosten een stuk lager uitvallen dan wanneer je dezelfde oppervlakte traditioneel laat rollen.

Welke ondergrond?

Het fijne van latex muurverf is dat deze op vele verschillende ondergrond kan worden aangebracht. Of het nu een net nieuwe muur is of al een wat oudere muur, egaal of met een structuur zoals spachtelputz, het kan allemaal. Zelf andere materialen zoals hout en steen kun je overschilderen met latex. Heeft jouw ondergrond een reliëf in bijvoorbeeld het stucwerk of is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een glasvliesbehang, dan is spuiten ideaal. Door latex te spuiten kun je de verf namelijk dunner aanbrengen waardoor de huidige structuur van de muur bewaard blijft.

Vensterbank opvroolijken met bloemen
Wonen

Vrolijk je vensterbank op met leuke bloempotten

Een vensterbank, soms weet je niet zo goed wat je ermee aan moet en wat je erin kunt zetten. Je wil het niet te vol maken, maar je wilt het ook niet kaal hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je vensterbank wat op te vrolijk door er leuke plantjes in vrolijke bloempotten in […]

Lees meer
Onmisbare kantoorartikelen voor elk kantoor
Wonen

Onmisbare kantoorartikelen die elk kantoor nodig heeft

Als je van plan bent om een kantoor in te richten dan zijn er  natuurlijk een paar artikelen onmisbaar. Het is soms nog een hele zoektocht naar wat je allemaal wel en niet nodig hebt. We hebben voor jou uitgezocht welke kantoorartikelen je echt niet kan missen in je kantoor. Een mooie en comfortabele kantoorinrichting […]

Lees meer
waarom latex spuiten
Wonen

Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe […]

Lees meer