Wat is latex spuiten?

latex spuiten

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten.

Latex spuiten – hoe werkt dat?

Door het gebruik van een pomp wordt de latex omgetoverd van een vloeibare verf in een nevel. De spuit zorgt er vervolgens voor dat deze nevel op de muren of het plafond aangebracht kan worden. Als latex gespoten wordt is deze dunner dan wanneer deze met de roller aangebracht wordt. Hierdoor is ook het uiteindelijke resultaat egaler en gladder. Bovendien heb je ook geen kans om zogenaamde ‘banen’ te zien die je bij het gebruik van een roller soms wel op de muur kunt zien.

Misschien heb je ook al eens gehoor van airless spuiten. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van het toevoegen van lucht aan het spuitsysteem maar dat de latex puur gespoten wordt. Dit geeft een optimaal strak en egaal resultaat.

Tijd besparen door te spuiten

Voordat je de muur of het plafond gaat spuiten, is het belangrijk dat de rest afgeplakt wordt. De nevel kan zich namelijk verder verspreiden dan alleen op de desbetreffende muur. Dit kost wat extra tijd en moeite. Echter het spuiten aan zich is daarentegen weer veel sneller dan het latex verven met een roller. Op die manier bespaar je onderaan de streep aanzienlijk veel tijd als je kiest voor latex spuiten ten opzichte van rollen. En dit betekent ook dat de spuitwerk kosten een stuk lager uitvallen dan wanneer je dezelfde oppervlakte traditioneel laat rollen.

Welke ondergrond?

Het fijne van latex muurverf is dat deze op vele verschillende ondergrond kan worden aangebracht. Of het nu een net nieuwe muur is of al een wat oudere muur, egaal of met een structuur zoals spachtelputz, het kan allemaal. Zelf andere materialen zoals hout en steen kun je overschilderen met latex. Heeft jouw ondergrond een reliëf in bijvoorbeeld het stucwerk of is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een glasvliesbehang, dan is spuiten ideaal. Door latex te spuiten kun je de verf namelijk dunner aanbrengen waardoor de huidige structuur van de muur bewaard blijft.

Wil jij meer weten over latex spuiten of een offerte opvragen? Neem dan contact op met de schilder Zoetermeer.

Nieuwe look plakfolie
Wonen

Een nieuwe look met plakfolie

Heb je een kast of tafel waar je op uitgekeken bent maar is deze nog wel in goede staat? Gooi deze dan niet gelijk bij het oud vuil maar geef deze een nieuwe look! Vaak wordt er gelijk naar verf gegrepen maar dat is een hoop gedoe en het blijft best lang stinken. Ook kun […]

Lees meer
Is brievenbus verplicht
Wonen

Is een brievenbus verplicht?

Als je een huis hebt, is het hebben van een brievenbus essentieel. Het is niet alleen handig om je post te ontvangen, maar ook vaak verplicht volgens de wet. Alleen welke soorten brievenbussen zijn er? En zijn er nog regels wat betreft het plaatsen ervan? In deze blog vertellen we jou er alles over! Soorten […]

Lees meer
Verdien geld oude magazijnstellingen verkopen
Wonen

Verdien geld door oude magazijnstellingen te verkopen!

Als je een bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor het beheer van een magazijn, is de kans groot dat je in de loop der jaren een flinke verzameling magazijnstellingen hebt opgebouwd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat deze oude magazijnstellingen eigenlijk verborgen schatten zijn. In plaats van ze te laten verstoffen in een […]

Lees meer