Welke meubels mogen er niet ontbreken in je woonkamer?

welke meubels niet mogen ontbreken woonkamer

De woonkamer is vaak de ruimte in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Of je er je favoriete serie kijkt of een boek leest, het maakt niet uit wat je er doet! Je kunt je woonkamer inrichten naar je eigen behoeften en stijl. Je kunt dan ook kiezen uit een groot scala aan meubels. Maar welke meubels mogen écht niet ontbreken in de woonkamer? Wij geven hier in dit artikel antwoord op deze vraag.

Comfortabele bank

Na een lange dag kun je ein-de-lijk neerploffen op de bank en genieten van je vrije tijd. Een comfortabele bank mag dus niet ontbreken in je woonkamer. Naast het comfort is de bank ook bepalend voor de uitstraling van je woonkamer. Door de juiste kleur en materialen te kiezen kun je een grote invloed hebben op de sfeer in je woonkamer. Neem dus een weloverwogen beslissing en neem genoeg tijd om het juiste exemplaar uit te kiezen.

Buffetkast

Heb je mooi servies? Staat dit te verstoffen achter gesloten deurtjes? Heb je andere pronkstukken die je uit wilt stallen? Een buffetkast is dan niet weg te denken uit je woonkamer. Door een buffetkast in je woonkamer te nemen kun je voor extra opbergruimte zorgen en tegelijkertijd je mooiste waren uitstallen. 

Een buffetkast is een kast die bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit opbergruimte achter gesloten kastdeurtjes, waar vaak de grotere items worden gestalt. Het andere deel bestaat vaak uit open opbergruimte. Dit gedeelte kan een kast met glazen deuren zijn, maar ook planken waar geen deurtjes voor zitten. Hier kun je bijvoorbeeld je mooie servies uitstallen. Waar koop je dan een buffetkast? Buffetkasten zijn op veel verschillende plekken te verkrijgen. Je kunt ze ook online bestellen bij online meubelwinkels zoals Emob.

Bijzettafel

De woonkamer wordt vaak ook gebruikt om visite te vermaken en te eten. De bijzettafel is daarom onmisbaar in de woonkamer. Naast de functionele kanten van de tafel, is dit vaak ook de blikvanger van de kamer. Denk dus goed na over hoeveel er kwijt kan op de tafel en welke past bij je interieur. 

Neem een vloerkleed

Dit is eigenlijk geen meubel, maar wij vinden dat dit niet mag ontbreken in je woonkamer. Een vloerkleed kan voor extra gezelligheid en kleur in je woonkamer zorgen. Het draagt dus veel bij aan de sfeer in de woonkamer! Daarnaast kan de vloer wel eens koud aanvoelen. Door bijvoorbeeld een vloerkleed bij de bank te nemen, kun je op je sokken of blote voeten lekker relaxen zonder dat je voeten ijskoud worden.

verlichtingsplan maken
Woonkamer

Verlichtingsplan maken

Verlichting is ontzettend belangrijk, met verlichting kun je de sfeer maken en breken. Wil je aan de slag met de verlichting in jouw huis, maak dan eerst een lichtplan. Met een lichtplan breng je duidelijk in kaart welke verlichting en bijbehorende aansluitpunten je nodig hebt in een bepaalde ruimte. Hieronder wordt in drie stappen beschreven […]

Lees meer