Zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen

zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen

Heb je een bakstenen buitenmuur die je wilt schilderen? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Goed nieuws! In dit artikel leggen we je in drie stappen uit hoe je een buitenmuur moet schilderen.

Stap 1: een goede voorbereiding

Het is belangrijk om het verven van je muur goed voor te bereiden. Dit doe je in eerste instantie door je buitenmuur goed af te wassen met water en bleekwater. Dek gras en planten goed af als je wilt dat deze ook na het verven van de muur nog leven. Spoel de resten met schoon water en een grove borstel weg. Opgelet: gebruik liever geen hogedrukreiniger, want dan kan het nog een week duren totdat de muur droog helemaal is. Wat de muur moet wel helemaal droog zijn voordat je kunt gaan beginnen met schilderen. 

Stap 2: bescherm alles rond je buitenmuur

Verven is een vuil klusje. Je wil dus natuurlijk voorkomen dat er ook verf komt op andere plekken dan de muur zelf. Daarom doe je er goed aan om de oprit, terras of klinkers af te dekken met afdekzeil. Gebruik Uv-bestendig afplaktape om raamprofielen en goten af te plakken. Tot slot mag je niet vergeten om ramen te bedekken met een afdekzeil. Als alles helemaal is afgeplakt, dan kun je doorgaan naar de volgende stap!

Stap 3: eindelijk verven!

Nu kun je eindelijk beginnen met het verven van je buitenmuur. Het is verstandig om eerst een laag grondverf aan te brengen. Als je een nieuwe emmer verf opent, zorg ervoor dat je de verf eerst altijd goed doorroert voordat je deze gaat gebruiken. De uiteinden van de muur en de randen rondom bijvoorbeeld de kozijnen, schilder je met een kwast. Voor de grote vlakken gebruik je liever een roller. Op het etiket staat heel duidelijk hoelang het duurt voor de verf droog is. Schilder de buitenmuur pas na deze droogtijd met de afwerklaag. Haal tot slot de schilders tape en andere bescherming voorzichtig weg wanneer de muur nog nat is.

Stap 4: afwerken

Klaar met het verven van de buitenmuur? Dan kun je gelijk de kozijnen meepakken. Ben je op zoek naar goede verf voor kozijnen voor ramen en deuren? Wij zijn fan van de Sigma s2u allure gloss. Goede kwaliteitsverf die makkelijk aan te brengen is een een lange levensduur heeft. Wat wil je nog meer?

waarom latex spuiten
Wonen

Waarom latex spuiten in plaats van rollen?

Of je nu de muren van je nieuwbouwwoning wilt laten verven of de muren in je huidige woning, na een goede latex beurt zien ze er weer als nieuw uit! Vroeger gebeurde het aanbrengen van latex altijd standaard met een roller. Tegenwoordig heb je ook nog een andere mogelijkheid: het laten spuiten van latex. Hoe […]

Lees meer
latex spuiten
Wonen

Wat is latex spuiten?

Traditioneel wordt latex aangebracht met een roller. Echter steeds vaker wordt latex aangebracht door middel van spuiten. Nog niet iedereen is hier echter mee bekend. In dit artikel geven we je een aantal basisinzichten rondom de mogelijkheden van muren laten spuiten. Latex spuiten – hoe werkt dat? Door het gebruik van een pomp wordt de […]

Lees meer
voordelen latex spuiten
Wonen

De voordelen van latex spuiten

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je huis of het kantoorgebouw te schilderen of wil je het opknappen. Vaak kost dit veel moeite en tijd. Ook weten mensen meestal niet hoe ze dit het beste aan kunnen pakken Wil je je woning, bedrijfsruimte of loods laten verven, maar weet je niet hoe […]

Lees meer