Zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen

zo schilder je jouw buitenmuur in 3 stappen

Heb je een bakstenen buitenmuur die je wilt schilderen? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Goed nieuws! In dit artikel leggen we je in drie stappen uit hoe je een buitenmuur moet schilderen.

Stap 1: een goede voorbereiding

Het is belangrijk om het verven van je muur goed voor te bereiden. Dit doe je in eerste instantie door je buitenmuur goed af te wassen met water en bleekwater. Dek gras en planten goed af als je wilt dat deze ook na het verven van de muur nog leven. Spoel de resten met schoon water en een grove borstel weg. Opgelet: gebruik liever geen hogedrukreiniger, want dan kan het nog een week duren totdat de muur droog helemaal is. Wat de muur moet wel helemaal droog zijn voordat je kunt gaan beginnen met schilderen. 

Stap 2: bescherm alles rond je buitenmuur

Verven is een vuil klusje. Je wil dus natuurlijk voorkomen dat er ook verf komt op andere plekken dan de muur zelf. Daarom doe je er goed aan om de oprit, terras of klinkers af te dekken met afdekzeil. Gebruik Uv-bestendig afplaktape om raamprofielen en goten af te plakken. Tot slot mag je niet vergeten om ramen te bedekken met een afdekzeil. Als alles helemaal is afgeplakt, dan kun je doorgaan naar de volgende stap!

Stap 3: eindelijk verven!

Nu kun je eindelijk beginnen met het verven van je buitenmuur. Het is verstandig om eerst een laag grondverf aan te brengen. Als je een nieuwe emmer verf opent, zorg ervoor dat je de verf eerst altijd goed doorroert voordat je deze gaat gebruiken. De uiteinden van de muur en de randen rondom bijvoorbeeld de kozijnen, schilder je met een kwast. Voor de grote vlakken gebruik je liever een roller. Op het etiket staat heel duidelijk hoelang het duurt voor de verf droog is. Schilder de buitenmuur pas na deze droogtijd met de afwerklaag. Haal tot slot de schilders tape en andere bescherming voorzichtig weg wanneer de muur nog nat is.

Stap 4: afwerken

Klaar met het verven van de buitenmuur? Dan kun je gelijk de kozijnen meepakken. Ben je op zoek naar goede verf voor kozijnen voor ramen en deuren? Wij zijn fan van de Sigma s2u allure gloss. Goede kwaliteitsverf die makkelijk aan te brengen is een een lange levensduur heeft. Wat wil je nog meer?

Gasontladingslamp kopen Hier de uitleg en de voordelen
Wonen

Gasontladingslamp kopen? Hier de uitleg en de voordelen!

Gasontladingslampen vind je eigenlijk overal en ze worden steeds vaker gekocht. Helaas weten veel mensen niet wat het is en welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wil jij een gasontladingslampen kopen, maar weet je niet precies wat het is? In deze blog leggen wij uit wat precies gasontladingslampen zijn, de voordelen ervan, welke verschillende soorten zijn […]

Lees meer
De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting
Wonen

De vijf grootste voordelen van LED TL verlichting

TL verlichting kom je tegenwoordig overal wel tegen, voornamelijk in grote ruimtes waar veel licht nodig is. Er zijn verschillende soorten TL verlichting, maar steeds meer bedrijven stappen over op LED TL verlichting, omdat dit veel voordelen heeft. Overweeg jij om LED TL verlichting te nemen? Hier zetten we de vijf grootste voordelen van LED […]

Lees meer
betekenis belangrijke makelaarsbegrippen
Wonen

Betekenis belangrijke makelaarsbegrippen

Het staat vaak achter de prijs van een woning: k.k. Wat betekent deze afkorting eigenlijk? Deze en andere vragen veel gestelde vragen worden hieronder door ons beantwoord. Wat betekenen Kosten Koper en Vrij Op Naam Kosten Koper (k.k)Als u een bestaande woning koopt, krijgt u te maken met Kosten Koper (K.K.). Hierbij gaat het om […]

Lees meer